Pannlampa på!

Rivstart på veckan med tre pass av blandat karaktär. Ikväll blev det ett tvåtimmarspass i skogen med pannlampa. Kolsvart var det men med pannlampan blev det inga problem. Kondisen känns riktigt bra och ryggsäcken med 30 kg i känns också bekväm på. Vi börjar bli kompisar. Är fortfarande ytterst försiktig med mitt knä och använder mitt knäskydd varje dag. Jag får helt enkelt inte översträcka knät en gång till. Idag tog jag kontakt med min tältlagskamrat Fredrik och vi har haft en mejlkonversation, riktigt kul. Vi är riktigt taggade för vår stundande utmaning. På måndag skall jag träffa en läkare och försöka få till mitt reseapotek som behövs inför resan. Behöver några receptbelagda preparat.
 
Pergite!

Träningsvecka 47 - 4 veckor kvar.

Söndag och en välbehövlig vilodag. Träningen har fungerat bra under veckan och en liten ökning mot förra veckan. Körde ett pass på Kinnekulle igår i kuperad terräng, riktigt hårt tempo med full packning. Jag fick min sovsäck igår och det är en "dubbelsäck" med en tunnare sommarsäck som klarar ner till ca 0 grader och en vintersäck som klarar -17, Det finfina är att när man kombinerar dessa så klaras en temperatur ner till -40. Lite tung men vad gör man inte för att slippa frysa.
 
Det närmar sig och det är dags att börja gå igenom utrustning och packlista, vad saknar jag?
 
1x60 min trekking 26 kg
1x60 min löpning
1x60 min styrketräning
2x60 min cykel intervaller.
1x180 min trekking 30 kg.
 
Totalt: 480 min
 
Pergite!

Träningsvecka 46 - 5 veckor kvar.

Nyss hemkommen från ett tretimmarspass på det vackra Kinnekulle. Totalt ca 1200 höjdmeter. Jag är ganska nöjd med denna träningsveckan även fast jag fick möblera om i träningspassen för att inte fresta på knät. Min resa närmar sig med stora steg och min prio nu e fortsatt vara skonsam mot mitt knä samtidigt som mängden på träningen måste öka. Ingen lätt ekvation men jag skall nog få till det. Nu e det dags för pannbiff och potatis, gott!
 
2x60 min 26 kg trekking
1x60 min styrketräning
1x90 min motionscykel med intervaller.
1x180 min 30 kg trekking i kuperad terräng.
 
Totalt: 450 min
 
Pergite!

Rehband = Trygghet!

En bild på mitt för ögonblicket viktigaste pryl. Skyddet köpte jag som sagt på ortopedtekniska i Lidköping och det fungerar riktigt bra. Fixerar benen och håller det på plats. De två yttersta banden håller skyddet på plats medan det två innersta löper vidare med ett kors i knäväcket. Ju hårdare jag drar dessa ju bättre skydd får jag mot att översträcka knät. Metallskenor på både utsida och insida. Har precis varit ute ytterligare med ytterligare lite vikt i ryggsäcken. Idag var det pannlampa på för att slippa harva runt på elljusspåret.
 Pergite!

Träningsvecka 45 - 6 veckor kvar.

Då var det dags att summera denna veckans träning där jag försökt närma mig "vanlig" träning. Har börjat öka tyngden i ryggsäcken och var ute på en tretimmars tur igår. Det känns i knät idag. Nu gäller det att lyssna på kroppen så jag inte försämrar läget utan snarare förbättrar det sakta men säkert.
 
2x30 min löpning
1x60 min styrketräning
1x60 min  trekking 12 kg
1x60 min trekking 20 kg
1x180 min trekking 25 kg
 
Totalt: 420 min.
 
Pertite!

Fredag å helg!

Ännu en arbetsvecka slut. Riktigt skönt med helg. Var ute och knallade en timme med lite mer i ryggsäcken, 20 kg. När jag tagit på mig rubbet inklusive storskor och ryggsäck kom jag på att knäskyddet fortfarande inte satt på benet. Nåvål tänkte jag, en timme skall väl gå bra utan skyddet å det gjorde det. I morgon blir det en tur till Kinnekulle och lite upp å ner e det tänkt. Provar med 25 kg i morgon och knäskydd.
 
God helg!
 
Pergite!
 

Rehabträningen fortsätter...

Jag har fått tag i ett knäskydd (Rehband) som sitter som en smäck på mitt knä. Det var ortopedtekniska i Lidköping som hade det jag behövde. Testade detta igår tillsammans med min nya ryggsäck, med en ytterst modest packning, ca 12 kg. Knäskyddet fungerar fantastiskt bra och håller knät stabilt, det är försett med 4 band som håller knät på plats och två av banden löper som ett kors i knävecket och således förhindrar att jag kan översträcka knät. Idag blev det ett kort löppass på 30 min och ingen smärta i knät, å andra sidan så belastar jag inte knät på det sättet när jag springer. Jag är definitivt på väg tillbaka, knät blir bättre för var dag och jag hoppas att jag kan genomföra ett backpass innan denna veckan är slut.
 
Nu har jag varit på ett föredrag och lyssnat på Bernt Johansson som tog OS-guld i Montreal 1976. Första timman handlade om mycket om vad det är som får oss människor att må bra, exempelvis vårt behov av träning och sund kost. Andra timmen handlade om hans liv som cyklist och om vad som drev honom, han ville helt enkelt se hur bra han kunde bli. När han väl stod på startlinjen inför linjeloppet i OS var han klar över att guldet kunde bli hans. Resten är svensk idrottshistoria. Efter guldet hade han flera framgångsrika år som proffs och var en av världens absolut bästa cyklister. Det som imponerade mest på mig var hans enorma vilja att träna, ibland flera månader i sträck, 15 mil i snitt per dag, sju dagar i veckan. Just hans beslutsamhet och målmedvetenhet känner jag igen i mig själv. När jag väl bestämt mig så gör jag jobbet, kosta vad det kosta vill.
 
Pergite!
 
 

Träningsvecka 44 - 7 veckor kvar

En vecka med fokus på rehabträning. Knät är i princip uträtat sånär som på svullnaden. Tycker att jag gjort vad jag kunnat och att jag är på rätt väg. Bara att kämpa på. Jakten på knäskydd går vidare, hittade inget i Göteborg. Däremot köpte jag en ny ryggsäck, en Arcteryx Bora på 95 liter.
 
 
3 x 60 min cykel samt styrketräning.
2 x 60 min promenad storskor utan packning.
 
Totalt: 300 min.
 
Pergite!
 

Rehabpass 3

Ytterligare en timma på motionscykel idag, lite mer belastning och det känns bra. Som bonus blev det 20 minuter i bubbelpool, riktigt skönt att bara ligga där å götta sig. Naturligtvis lite bensträckningar för att göra lite nytta mitt i all lathet.I morgon bär det av till Göteborg för att köpa ny ryggsäck, mellan 65-90 liter blir nog bra men framför allt måste den sitta bra på ryggen. Således en vilodag i morgon men på söndag blir det en promenad i storskorna utan packning.
 
Pergite!

Rehabpass 2

Igår var det dags för en timme på motionscykel. Eftersom jag inte sträcker ut benet helt är det problemfritt att cykla. Inte så där jättekul precis men pumpen får ju jobba vilket är syftet tillsammans med att få genomblödning i knät och därmed få en bra läkeprocess. Efter cykelpasset kollade jag på mitt kära Skara IK som bortaslog Falköping med 3-8. Under matchen passade jag på att göra 500 bensträckningar vilket också är jätteviktigt att jag jobbar med.
 
I morse var humöret inte på topp då känslan i knät inte var så skön men nu känns det bättre. Blir cykel i morgon också men jag hoppas att jag kan gå en långtur utan packning på lördag. Det e bara att kämpa på och visa mig själv att jag är av det rätta virket.
 
Pergite!

RSS 2.0