Flyget bokat!

Ytterligare en viktig bit klar. Idag har Martin och jag bokat flyget. Rutten går GBG Landvetter-Paris-Santiago-Mendoza. Restiden dit är beräknad till ca 28 timmar och hemresan går på 23 timmar. Vi kommer åka ett par dagar tidigare än planerat så avresan är spikad till den 1/1 2015 och hem till Sverige igen 27/1. Då har vi ett par dagars spelrum åt bägge håll. Biljetten hamnade på nästan 11.000;- vilket är ett par tusen bättre än när jag var iväg senast.

Var och hälsade på min resekamrat Martin igår och det var riktigt kul att ses och träna ett pass ihop. Jag är otroligt imponerad av hur han har kommit tillbaka efter benbrott och operation med skruvar i foten. RIktigt bra jobbat.

Vi är riktigt taggade inför vår resa och det blir väldigt påtagligt när man träffas och pratar om detaljer och erfarenheter.

Pergite!

Träningsvecka 21

En riktigt "dålig" träningsvecka. Lite träning och mycket annat får jag väl säga som försvar. Jag känner mig sliten och har funderat om jag stegrat träningen för fort. Snart är jag framme vid halvårsskiftet och 6 månader kvar innan jag åker. I veckan skall jag åka upp till Hallsberg och träffa Martin som skall med till Aconcagua. Vi skall köra ett träningspass ihop och gå igenom expeditionen. Vi kommer även att planera en miniexpedition i sommar till Norska fjällen.  Han bröt sitt ben i februari och har kommit tillbaka på ett fantastiskt bra sätt. Det är en riktigt bra prestation. Inom kort kommer vi att boka flyg. Prislappen ser ut att hamna på ca 10 tusen. Senast jag var där kostade det över 13 tusen så det har gått åt rätt håll.
 
1x90 min styrketräning
1x60 min backträning 27 kg
2x30 min löpning
1x60 min rehabpromenad.
 
Totalt: 270 min
 
Pergite!

Träningsvecka 20.

Helt slut e jag nu, efter avslutat långpass på ca 14 km med 27 kg i ryggsäcken. Men med lite mat skall det nog bli bra igen:) Långpasset gick från Mariedals slott längs Pilgrimsleden hela vägen hem till Skara. Jag skall ta ett fotbad senare idag då fötterna är riktigt slitna.  En träningsvecka jag är nöjd med. Varierad träning med styrka, kondition samt uthållighet. Vågen visar 87,5 kg.
 
1x90 min intervallträning
3x60 min styrketräning
2x30 min cykel
1x90 min backträning 25 kg i ryggsäcken.
1x180 min trekking 27 kg i ryggsäcken.
 
Totalt: 600 min
 
Cerro Vallecitos.
Pergite!

Träningsvecka 19

Skönt med en återhämtningsvecka. Var nödvändigt då jag känt mig riktigt sliten i kroppen. Samtidigt känner jag mig lite onyttig när jag drar ner på träningen. Vågen visar 88 kilo och det känns segt att tappa i vikt men det är bara att hänga i. Pratade med min resekamrat Martin häromdagen. Han har återhämtat sig från sitt benbrott på ett bra sätt och e grymt sugen på Aconcagua. Gick en timme med 32 kg packning idag och det var riktigt tungt. Det var riktigt länge sedan jag bar så pass mycket. Nu väntar en ny träningsvecka och skall försöka ladda på med mängd igen.
 
2x60 min styrketräning
1x90 min backträning 25 kg
1x60 min trekking 32 kg
1x30 min cykel
 
Totat: 300 min
 
Pergite!

Träningsvecka 18

Full fart denna veckan med riktigt bra träning. Efter två veckor med riktigt mycket träning känner jag mig lite sliten, det är inte riktigt likadan power i kroppen. Styrkemässigt känns det toppen och konditionen går definitivt åt rätt håll. Jag gör bedömningen att jag ligger väl till i mina förberedelser inför Aconcaguabestigningen. Det kommer dock bli svårt att högprioritera styrka-kondition-uthållighet samtidigt. Så här långt har jag prioriterat styrka och jag har med all säkerhet lagt på mig ett par kilo muskler. I tisdags gjorde jag ett så kallat Coopertest, löpning 3 km på tid och klockan stannade på ca 16,30, hygglig tid för att vara i början på att bygga upp konditionen. Målsättningen är att vara under 15 minuter inom två månader. Bilden är från långpasset denna veckan gick från Varnehem till Skara.  
 
1x90 min löpning samt styrketräning
1x90 min cykel samt styrketräning
1x90 min backträning 25 kg.
1x60 min intervallträning.
210 min trekking 25 kg
1x60 min styrketräning samt cykel.
 
Totalt 600 min.
Pergite!
 

RSS 2.0