Träningsvecka 17

Bättre och bättre känns det och lusten att träna ökar. Bra styrketräning hela veckan och idag blev det ett distanspass med packning. Jag vägde mig för någon månad sedan å då visade vågen 85 kg. Idag visade den 84,5 så jag håller vikten. Borde rimligen ha ökat muskelmassan något i och med att jag tränar markant mer nu. 
 
Jag har kontakt med min tältlagskamrat, Martin, från vår gemensamma Aconcaguaexpedition. Planen är att köra en Kinnekulleexpedition i sommar med en rejäl anmarsch och sedan haka på Kinnekulleleden. Fiskegrejor skall med och vi skall försöka dra några regnbågar i stenbrottet. Blir fint att grilla dessa över öppen eld. Läger kommer vi att slå vid något av de fina vindskydden som finns längs leden. Skall bli riktigt kul att träffa Martin igen då det är en mycket god vän till mig. Han har en egen blogg. Gör gärna ett besök där.
 
http://gabbasgreatadventures.blogspot.se/
 
Genom mitt arbete känner jag Torbjörn Hellström som nu är i Himalaya och ger sig på självaste Mount Everest. 
 
http://franfittjatillhimlen.blogspot.se/
 
4x60 min styrketräning
1x150 min trekkning 25 kg
 
Totalt: 390 min
 
Pergite!

Träningsvecka 16

Träningslusten börjar återvända så smått. Känslan av att åter träna mycket styrketräning är skön. Kroppen minns säkert en del. Jag har mycket att ta igen. Håller mig till mitt program och ökar med 2,5 kilo i veckan. Ett problem med min axel har återkommit. Jag har tidigare till och från haft samma problem och någon gång har jag fått flera cortinsonsprutor som fungerat väl. Jag har även lyckats träna bort det med rehabträning. Jag överväger starkt att lägga in ett rehabpass i veckan och enbart träna axelövningar för att stärka bakre delen på axeln. Jag behöver komma tillrätta med detta i synnerhet som mina pass bara blir tyngre å tyngre. 
 
Jag håller även på att botanisera bland den uppsjö av Aconcagua expeditioner som finns. Förra gången åkte jag med ett svenskt bolag, Swedish Expeditions. Det jag i första hand kollar på är lokala expeditioner. Om jag skall ta en vända dit så vill jag gärna ha bestämt mig ett år innan. Jag söker även efter någon som vill åka med och dela detta äventyr med mig. Några har visat ett visst intresse men det är en utmaning som heter duga och det krävs att man vet vad man ger sig in på. 
 
4x60 min styrketräning
1x60 min trekking 20 kg. 
 
Totalt: 300 min
 
Pergite!

Träningsvecka 15

En vecka med mycket styrketräning. Kul att bygga lite igen. Känns som det redan ger resultat. Skönt att våren är på väg så det kan bli lite fin trekking på Kinnekulle.

4x60 min styrketräning
1x60 min löpning

Totalt: 300 min.

Pergite!

Två bergsgetter!

I veckan hade jag förmånen att träffa Bernt Johansson som tog OS-guld i Montreal 1976. Jag var 12 år gammal då och minns väl hans ryck när han gick ifrån de andra cyklisterna. Vilken hjälte! Kul att se honom i Mästarnas Mästare
 
http://www.youtube.com/watch?v=oZCxXBpCB6E
 
 
 
Pergite!

Träningsvecka 14

En vecka med lite mer träning. RIktigt kul med nytt träningsprogram och dessutom har jag fått en ny träningskamrat i min grabb Calle. Vi får väl se vem som är starkast längre fram. Denna typ av träning passar även honom då han har börjat med försäsongsträning inför nästa hockeysäsong där laget går på is i slutet av Juli. 
 
 
 
4x60 min styrketräning
1x60 min löpning
 
Totalt: 300 min
 
Pergite!
 
 

Träningsvecka 13

Äntligen igång med något nytt! Träningsprogramet som jag kört igång med kallas Starting Strength (progressiv styrketräning). Det hela går ut på att köra begränsat med basövningar så man får använda nästan alla muskeler för att genomföra en viss rörelse. Varje vecka ökar jag vikten med 2,5 kg. Nu i början är det ganska lätt men jag försöker då fokusera på att genomföra varje repetion väldigt långsamt och strikt. Så här i början går passen fort så jag kör några extra övningar för att stärka vissa delar av kroppen där jag har eller har haft skador.
 
Pass 1
3x5 knäböj
3x5 marklyft
3x5 bänkpress
 
Pass 2
3x5 knäböj
3x5 militärpress
3x max chins.
 
Skall bli riktigt kul när vikterna börjar bli riktigt tunga. Jag kör tre pass i veckan.
 
3x60 min styrketräning
1x60 min trekking 25 kg
Totalt 240 min
 
Pergite!

RSS 2.0