Lördagsturen!

Idag har jag kört ett kombinationspass. Först en timme styrketräning och sedan laddade jag ryggsäcken full med vatten. Premiärtur med 30 kg. Har kört med 25 kg en längre tid och tyckte det var tid att börja med detta nu. Det är riktigt tungt och tar tid att vänja sig med. Blir ett tufft backpass på måndag med samma vikt. Skönt att det blåser lite varma vindar ute nu:)
 
Pergite!

Strejk!

Det var bara att snällt vända hem igen för Martin. Det pågår en flygledarstrejk som gjorde att flighten blev inställd. Så tråkigt men nytt försök på måndag:)

Pergite!

Flyget bokat! - Martin på gång!

Igår blev det klart med flygbiljetter. Vi flyger från Arlanda 27/6 och är tillbaka 10/7. Mer om flygrutten senare. I övrigt tränar jag på som vanligt och så håller jag på med att söka Visum till Ryssland. Byråkratisk process och på fredag skall jag personligen infinna mig på Ryska visumcentralen i Göteborg. Har skaffat försäkringsintyg, inbjudan från Adventure Lovers samarbetspartner i Ryssland, Elburs Tours samt fyllt i en massa papper med uppgifter om mig själv och vilka ställen vi skall besöka i Ryssland.

Det e mycket enklare att träna än att söka visum:)
 
Martin står i startgroparna i Hallsberg inför sin Pilgrimsvandring. Jag kommer att lämna rikliga rapporter om hans äventyr och förhoppningsvis även via GPS-trackern så det går att följa honom live:) Om allt går som det skall så startar Martin sitt äventyr på fredag i St Jean. 

Pergite!

Träningsvecka 16

Ena dagen klipper jag gräset ute och nästa dag är det snö på marken ute:) En bra träningsvecka där jag haft två nödvändiga vilodagar. På det hela taget känns det mesta bra och kroppen fungerar bra. Idag var jag ute på spåret och körde Björgen-intervaller. Riktigt tufft och jag lyckades pressa upp mig till maxpuls den sista intervallen, Phuuuu:)

Veckorna går och expeditionen till Elbrus närmar sig. Just nu håller jag på att ordna med visum till Ryssland vilket är byråkratiskt. Skall fylla i ansökan imorgon, när detta är gjort är det bara att åka till Göteborg för ett personligt besök. Jag behöver även ha med ett intyg på min försäkring samt en inbjudan från Adventure Lovers samarbetspartner i Ryssland Elbrus Tours.

1x150 min trekking 25 kg i säcken
1x120 min backträning 25 kg i säcken
4x30 min löpning varav 2 intervallpass
1x60 min styrketräning

Totalt: 450 min

Pergite!

Träningsvecka 15

Åter en vecka som jag är riktigt nöjd med. Bra mix av kondition/styrka/uthållighet. Jag känner att formen börjar bli riktigt bra, är övertygad om att det är mina "Björgen-intervaller" som ger resultat. 
 
Igår var jag uppe i Hallsberg och tränade ett pass med Martin i Kvarntorp. Vi körde den tuffa trappan med 427 steg. Det blev ett 3-timmarspass, ca 11 km, 4270 trappsteg, ca 2000 höjdmeter. Lite sega var vi efter så det blev en rejäl laddning med Kinamat efteråt:)
 
Martin ja, han skall iväg på äventyr å gå Pilgrimsvandring om några veckor. Det blir ett äventyr det. Över 80 mil skall avverkas på strax över 20 dagar. Jag kommer att lägga upp detta i bloggen så det går att följa via Martins rapporter och naturligtvis GPS trackern:) 
 
1x120 min backträning 25 kg i säcken.
2x30 min löpning
1x30 min intervaller
1x30 min intervaller i backe
2x90 min styrketräning
1x180 min distansträning i Kvarntorp
 
Totalt: 600 min
 
Pergite!

Träningsvecka 14

Så har det då varit en återhämtningsvecka. RIktigt skönt men framför allt alldeles nödvändigt. Kroppen behöver vila:) Skönt att våren är på klar frammarsch för det är så skönt att vara ute.

Ger intervallerna något resultat? Jo det har jag fått ett första tydligt bevis på. I tisdags skulle jag köra en Björgen å då inomhus på löpband vilket jag inte gjort på några veckor. Startade första intervallen med samma belastning som jag haft tidigare vilket medförde att pulsen stannade på relativt låg nivå så det var bara att öka hastigheten för att nå de 90-95% av maxpuls. För mig blev det väldigt tydligt att det fungerar:)

4x30 min löpning varav 2 intervallpass
1x90 min backträning 25 kg i säcken
1x90 min styrketräning

Totalt: 300 min

Pergite!

Träningsvecka 13

I tisdags, efter jag kört mitt "Björgenpass" var jag helt slut. Hur skall jag få ihop veckans träningsmängd tänkte jag. Kämpade mig igenom backpasset i onsdags och på torsdagen kom den efterlängtade vilodagen. Så skönt var det att fylla på depåerna i kroppen å sedan har resten av veckan varit riktigt bra:) 9 träningspass på 6 träningsdagar:)
 
4x30 min löpning varav 2 intervallpass
1x90 min backe 25 kg i säcken
1x60 min styrketräning
1x90 min trekking 25 kg i säcken
1x90 min styrketräning/cykel
1x180 min trekkning 25 kg i säcken.
 
Totalt: 630 min
 
Från dagens trekkingpass i vackra Sörbodalen.
 
Pergite!

RSS 2.0