Träningsvecka 48-2 veckor kvar!

Ytterligare en riktigt bra träningsvecka. I måndags körde jag ett rejält tempopass där jag avslutade med en timmas cykel med intervaller. Brände av allt jag hade vilket medförde att passet dan därpå blev mycket lugnt. Viktig lärdom, gör man slut på all energi i kroppen krävs det mer än en dag för att bygga upp energiförråden igen. Veckans höjdpunkt var dagens långpass tillsammans med Martin. Vi var uppe i Hallsberg och körde i trappan som vi använt oss av tidigare. Förra gången körde vi 10 vändor men denna gången drog vi till med 15 stigningar i trappan. 427 trappsteg x 15= 6405 trappsteg blev det innan vi var klara. Detta tog 5 timmar och 3000 höjdmeter avverkades med en snittpuls på 114 och peak 153 per minut samt 1717 kalorier förbrukades. Formen känns bra och nu är det bara att spotta i nävarna å köra på:)
1x120 min multipass, cykel/styrketräning/rodd
2x90 min multipass cykel/styrketräning/rodd
1x90 min backpass 25 kg
1x60 min trekking 25 kg
1x300 min trappan Kvarntorp.
 
Totalt: 750 min

GPS-tracker!

Det kommer finnas möjlighet att i realtid, följa vår expedition på Vallecitos / Aconcagua. Martin har skaffat en tracker Spot 3 som innehåller olika funktioner såsom: SOS signal med begäran om räddning, begäran om hjälp, sms/mejl skickas ut till förutbestämda telenr/mejl när man trycker på en "check in" knapp, anpassade meddelanden samt spårningsfunktion i realtid. Trackern skickar ut en gps-signal var 10e minut vilket gör det möjligt att följa vår väg på berget "live". Mer om detta innan avfärd.
Pergite!
 

Träningsvecka 47-3 veckor kvar!

En kanonvecka i träningsmängd. Går som tåget. I lördags fick jag sällskap av min coach Johan på ett 4 timmars pass, riktigt kul! Vi höll till på Kinnekulle å faktiskt, solen var framme för första gången på mycket länge. Nu gäller det att ligga i med träningen resten av året. Försöker variera träningen så mycket jag kan för att slita mindre på kroppen. Har börjat med lite rodd och det fungerar bra.
Johan.
 
1x180min backe
1x180 min multipass (styrketräning,cykel,trekking)
1x240 min trekking i kuperad terräng.
2x90 min multipass (stryketräning, rodd, cykel)
1x60 min cykel
Totat: 840 min
 
Pergite!
 

Träningsvecka 46-4 veckor kvar!

Tiden rusar fram. Avfärden närmar sig snabbt. En  formtopp skall skapas med mycket träning och alla prylar skall synas och se att dom är ok. Börjar nu plocka ihop utrustningen och 2 veckor innan avfärd skall allt vara på plats. Har varit på en inköpsresa och handlat nya handskar, strumpor, liggunderlag samt underställ så nu har jag  alla fall köpt det som jag fram till nu vet att jag behöver byta ut. Träningsveckan blev riktigt tunn men nu tar jag nya tag.
 
2x120 min cykel/styrketräning
1x90 min backe
 
Totalt: 330 min.
 
Pergite!

Mitt i veckan:)

Inte så mycket träning i denna veckan. Var på Hälsans hus i Skövde och fick träffa en ortoped som är idrottskadespecialist. Grundlig undersökning av knät som avslutades med en kortisonspruta. Det rör sig förmodligen om en överbelastningsskada. Nu känns det lite bättre och jag hoppas att detta är mina sista rader om skador:) Första träningspasset i denna veckan gjorde jag idag. Skönt att träna!
 
Fick en bild av min coach Johan som han tyckte passade på mig:)
Pergite!

Träningsvecka 45-5 veckor kvar:)

Yes:) En riktigt bra träningsvecka med tre pass med hög puls. Gillar verkligen att cykla. Tur e ju det när läget är som det är. Igår var jag på Kinnekulle å körde ett backpass. 90 min utan ryggsäck för att värma upp knät och sedan 120 min med 22 kg. Jag är nöjd med min form.  Det jag behöver göra mer av är att träna med tung packning vilket jag har problem med. Skall öka detta på ett klokt sätt.
2x120 min styrketräning/cykel
1x90 min styrketräning/cykel
1x60 min styrketräning/cykel
1x210 min backträning
1x30 min rehabpromenad
 
Totalt 630 min
 
Pergite!

Mitt i veckan:)

Liten rapport så här mitt i veckan. Tre tuffa pass har det blivit så här långt. Tränar nu syreupptagningsförmågan och pulsen under passen skall vara hög. Pulsen ligger mellan 140-160 ungefärligen i topparna. Kör på en cykel där jag kan välja program och belastning.
In action:)
Pergite!

Träningsvecka 44-6 veckor kvar.

Det känns att min Aconcagua expedition närmar sig. Min mentala förberedelse ökar för varje dag som går. Träning rullar på enligt plan å det mesta känns ganska bra. Igår var jag i Falköping och körde 10 vändor upp/ner i slalombacken, de första 7 utan ryggsäck och de 3 sista med 20 kg på ryggen. Optimalt skulle jag haft ryggan alla vändor men försöker vara klok å spara knät. Motivationen att träna är på topp. Nu skall jag ta träningen en snäpp upp i intensitet, mer power i träningen och verkligen köra hårt med konditionen.
 
Följer vädret på där borta i Sydamerika. I Mendoza som är dit vi kommer är det varmt och skönt, 25-30 grader. Vid insteget till Aconcagua är det 5-10 plusgrader och på toppen -23--29 grader kallt. Lägg där till en vindeffekt på 25 meter per sekund så motsvarar detta ca -50 grader. I slutet av november och in i december brukar vädret bli stabilare och varmare. http://www.mountain-forecast.com/peaks/Aconcagua/forecasts/6962
 
Bara att välja väg:)
2x90 min cykel/styrketräning
1x120 min cykel/styrketräning
1x90 backe
1x210 min backe
 
Totalt: 600 min

RSS 2.0