Till Fjälls!

Så e allt packat å klart. Åker 02,00 inatt och beräknar vara uppe i Jotunheimen ca 10,00 i morgon. Planen är att få in grejorna på rummet och bums ge sig iväg mot nordens näst högsta topp, berget med det vackraste namnet, Glittertind, officell höjd 2454 möh. Denna gången tänkte jag ta med en gps upp för att kontrollmäta för det sägs att den är högre för glaciärkappan är inte med i nyss nämnda höjd. Om allt går väl och vädergudarna är med oss tar vi ytterligare en topp dagen därpå. 
 
Som sagt, till fjälls! Skall bli fantastisk skönt!
 
 
Pergite!
 

Träningsvecka 25

Lite mer träning denna vecka. En midsommarafton med spöregn men humöret var gott ändå. Känns som jag har bra kvalité på träningen nu. En bra mix mellan styrka / kondition. Det som saknas e långpassen men dom får vänta.

Om en vecka drar jag och Stellan till fjälls. Återigen är Jotunheimen vårt mål. Varför åker jag tillbaka till samma ställe? Det är den vackraste plats jag vet, bedårande vackert. Sedan gör det ju inte saken sämre att nordens högsta toppar ligger där. Skall bli otroligt skönt att andas fjälluft och vila ögonen på vackra berg.

3x60 min styrketräning
2x60 min backe 25 kg 800 höjdmeter
1x60 min löpning
1x30 min löpning

Totalt 390 min.
 Jotunheimen
 
Glittertind
 
 
Pergite!

Träningsvecka 24

Rätt så klen vecka träningsmässigt. Fullt upp med grabbens student och allt som det hör till. Imorgon är det dags för ett rejält backpass igen, låter lite tokigt men längtar riktigt.

3x60 min styrketräning
2x60 min trekking 25 kg

Totalt: 300 min

Pergite!

Träningsvecka 23

Det rullar på med hyggligt med träning. Känner att backträningen ger resultat. Blir lite av intervallträning då det är slitsamt både upp och ner. När det gäller min styrketräning börjar jag närma mig min gräns i bänkpress och för överväga hur jag skall göra med detta. Några kilo går nog till men snart e det stopp.

3x60 min styrketräning
2x60 min trekking 25 kg
1x60 min backträning 25 kg
1x90 min backträning 25 kg
Totalt: 450 min

Pergite!

Träningsvecka 22

I förmiddags körde jag ett backpass i Kinnekullebacken. Varmt och fuktigt var det, svettades floder med mina 25 kg på ryggen. ca 900 höjdmeter blev det i alla fall. I övrigt har det varit en hygglig träningsvecka och i morgon är det dags för ett nytt backpass efter jobbet.

3x60 min styrketräning
1x60 min löpning
90 min backe 25 kg

Totalt 330 min.

Pergite!

Pensionering!

Det är dags att pensionera mina Merell trekkingkängor:Dom har tjänat mig väl och tagit mig till toppar i Jotenheimen och Afrikas tak, Kilimanjaro. Haft dessa i sex år och dom e framför allt slitna på insidan. Jag säger välkommen till mina nya Salomon Quest 4D GTX. Provade ett tiotal olika och dom passade helt enkelt min fot bäst. Otroligt lätta i vikt. Dessa köpte jag på Sportshopen i Grebbestad som jag hoppas att ni besöker när ni är på västkusten i sommar. En fantastisk sportaffär! Bra priser dessutom! 
 
Pergite!

RSS 2.0