Träningsvecka 30

 En riktigt bra mängdvecka, beroende på bestigningen av Galdhöpiggen i måndags. Träningen rullar på och efter semestern skall jag köra igång med ett riktigt bra träningsprogram som sträcker sig fram till nästa sommar då det bär iväg till Elbrus. 
 
På torsdag i veckan skall jag bestiga Samos högsta berg Mount Kerkis. https://en.wikipedia.org/wiki/Kerkis
Det lär bli varmt men vi startar bestigningen mitt i natten för att undvika den värsta värmen.
 
1x600 min Bestigning av Galdhöpiggen.
2x60 min styrkesträning.
1x60 min trekking.
 
Totalt: 780 min.
 
Pergite!
 
 
 
 

Träningsvecka 29 - Jotunheimen!

Igår kom jag hem efter en fin tur till Jotunheimen i Norge. Trötta efter en lång bilfärd kom vi fram till Spiterstulen. Dagen därpå var det lite lätt regn och lite blåst. Vid 08,30 var vi färdigpackade och började vår klättring uppför Galdhöpiggen, Nordens högsta topp 2469 möh. På cirka 1750 möh började det snöa och blåsten ökade. Vi strävade uppåt och på 2100 möh möter vi en hel del som avbryter sina toppförsök. Ett par har faktiskt blåst omkull högre upp på berget. Kastvindarna är lömska och man är mycket exponerad för vind högre upp. Vi tar det självklara beslutet att vända. Så surt det var men säkerheten går först. 
 
Dagen därpå har vi en vilodag och går en tretimmarstur i området kring Spiterstulen. 08,30 dagen därpå gör vi ett nytt försök på Galdhöpiggen och vädret är bättre. En hel del sol som gör att jag svettas floder. Efter en korv och bröd på toppen börjar vi nedstigningen och till slut är vi nere i Spiterstulen. Det var en rolig men slitsam dag. 
 
Martin var med på turen och hade med sig sina kompisar Jimmy, Jonas samt Timmy. För dom tre sistnämnda var det deras första fjälltur och dom gjorde ett toppenjobb. 
 
1x60 min styrketräning
1x120 min backeträning
1x360 min bergsbestigning
1x180 min vandring. 
 
Totalt: 720 min
 
Pergite!

Träningsvecka 28.

Semestern är här. Tyvärr lyser det fina vädret med sin frånvaro men vad spelar det för roll:) En hygglig träningsvecka med sikte på stundande fjällturen. På fredag bär det av till Jotunheimen för några sköna dagar i alpin miljö.
Jotunheimen 7/6 2008
1x60 min styrketräning
1x90 min backträning
1x120 min backträning
1x120 min multipass styrketräning/cykel
 
Totalt: 390 min
 
Pergite!

Träningsvecka 27!

Jag kämpar på med träning i sommarvärmen:) De senaste veckorna har fokus varit att komma i form inför sommarturen till Jotunheimen. Har blivit en hel del backträning. Det är riktigt skönt att se fram mot en riktig fjälltur.
 
1x60 min styrketräning
2x90 min backträning med 15 kg i ryggsäcken.
1x150 multipass: styrketräning samt cykel.
 
Totalt: 390 min
 
Aconcaguas skugga.
 
Pergite!

RSS 2.0