Träningsvecka 48

En riktigt mager träningsvecka. Har varit på en riktigt bra utbildning i dagarna tre. Denna handlade om motivation & ledarskap. Bra utbildning och kul att träffa många inspirerande kollegor.

Hade i veckan kontakt med Micke på Adventure Lovers för att skapa en vårtur för gruppen som skall iväg till Elbrus. Vi söker efter en rejäl tur i Norge där vi skall träna glaciärteknik. Jag tycker att Falketind ser ut att vara ett riktigt fint berg,
Falketind


2x90 min styrketräning/cykel
1x90 min backträning
1x90 min löpning/trekking

Totalt: 360 min

Pergite!

Träningsvecka 47

Inget vidare träningsvecka. Fullt upp hela veckan. Har även lämnat blod denna vecka, vilket var första gången efter expedition Aconcagua. Efter att ha rest till Sydamerika hamnar man i karantän i 6 månader. Lämna blod är ungefär motsatsen till att vistas på hög höjd. Efter att ha vistats på hög höjd blir kondisen på topp när man kommer ner på havsnivå, bloddoping på ett naturligt sätt. Lämna blod blir egentligen tvärt om, tankar ur ca 5 dl å detta sätter ner konditionen. Tar ca 3 veckor att återställa detta.

2x90 min styrketräning/cykel
1x90 min backträning
1x60 min cykel

Totalt: 330 min

Pergite!

Träningsvecka 46

En sådär träningsvecka tycker jag. Fredagens backpass blev inte av på grund av riktigt dåligt väder. Vill inte riskera att dra på mig någon skada på grund av att det blir snorhalt i backen vid riklig nederbörd. Det blev till att göra något annat den dagen:) Idag har jag gjort mitt första löppass på evigheter. Sprang ca 30 minuter i sakta mak å det kändes bra. Viktnedgången går som den skall:) vågen visar strax över 83 kg för närvarande och det är ca 3 kg kvar till målvikten 80 kg.

1x90 min backe
1x90 min cykel
1x90 min styrketräning/cykel
1x120 min styrketräning/cykel
1x30 min löpning

Totalt: 420 min

Pergite!

Träningsvecka 45

Mörkret är här, inga mer träningspass efter jobbet i dagsljus. Nu är det pannlampa på som gäller. En ganska bra träningsvecka med långpasset på cykel, över 7 mil och 1000 höjdmeter blev det. Vägen från Hällekis upp till Kinnekullegården är verkligen brutal. Uppför hela tiden och det blir bara brantare och brantare. Men å andra sidan, jag är ju där för att träna och i den backen måste jag verkligen ge mitt yttersta för att ta mig upp.

I lördags tog jag fram min ryggsäck och tog en liten tur. Det var första gången jag bar den sedan min expedition till Aconcagua. Den e så skön att bära. Sitter som en smäck på ryggen. Nåja, nu hade jag ju bara ynka 15 kg i. Fullt så skönt är det nog inte med dubbla vikten:)

1x210 min cykel
2x90 min styrketräning/dykel
1x60 min trekking
1x60 min backträning

Totalt: 510 min

Pergite!

Träningsvecka 44

Denna vecka har det varit en skön återhämtningsvecka. Skönt att ladda batterierna. Kommande vecka skall jag försöka ladda på igen med mycket träning. Imorgon är jag ledig från jobbet och skall ta en rejäl cykeltur, siktar på mellan 7-10 mil.

I fredags var jag i Göteborg och handlade utrustning på Fjällsport som har det mesta för äventyr i bergen. Köpte karbinhakar, pannlampa, jumar, klättersele samt ett träningsrep på 50 meter. Denna vinter skall jag börja träna på isklättring. Detta måste jag lära mig om jag skall till Cho Oyu hösten 2017.
 
I Göteborg träffade jag Stefan som skall iväg till Aconcagua om ett par månader. Han kommer även att ingå i expeditionen till Elbrus nästa sommar. Vi avnjöt en god lunch tillsammans med mycket mycket snack om hans stundande bestigning av Aconcagua. 
 
Viktnedgången går som den skall, vågen visar nu 84,5 kg. 4,5 kg kvar till målvikten 80 kg. Där skall jag vara vid årsskiftet. 

2x60 min styrketräning
1x90 min cykel

Totalt: 210 min

Pergite!

RSS 2.0