Träningsvecka 47

Denna veckan har känslan i träningspassen skiftat en del, från toppen till botten. Dagens intervallpass är det sämsta jag kört på mycket länge, tänker då på känslan, jobbet gjorde jag men det var bara segt hela tiden. Så är det ibland, bara att ta nya tag.
 
I helgen har jag haft besök av Stefan som skall med till Denali. I går körde vi ett tvåtimmarspass i slalombacken i Falköping. Riktigt kul att träffas å göra saker ihop. Jag hade 30 kg i ryggan men Stefan var värre med sina 35 kg så efter ett tag så bytte vi säckar så jag fick känna på riktigt tung last:) Idag har vi tränat räddning ur glaciärspricka på gräsmattan:) Det mesta går att simulera, vi satte ett Z-pully system och lyckades dra upp vår kamrat ur sprickan:) 
 
Stefan på toppen:)
 
 
2x120 min backträning
1x90 min styrketräning
1x90 min styrketräning/löpning intervaller
1x60 min löpning med intervaller
 
Totalt: 480 min
 
Pergite!

Träningsvecka 46

En riktigt bra träningsvecka och på det hela taget känns det finfint:) Kroppen fungerar bra och jag känner mig starkare för var vecka som går. I måndags körde jag ett backpass i riktigt dåliga förhållanden. Regn, dimma och riktigt halkigt i backen. 
 
Denna veckan har jag förändrat lite i mitt upplägg. Jag har minskat vilotiden när jag kör min intervallträning. Jag kör 4x4 min med 90-95% av min maxpuls. Denna vecka har jag gått ner till 2,30 min vila mellan intervallerna, vila är det kanske inte fråga om men jag försöker gå ner i 70% i puls mellan intervallerna. 
 
Här är ett Björgen-intervallpass:
 
http://www.movescount.com/moves/move130935071
 
Toppbild Aconcagua
 
2x120 min backträning 30 kg i ryggan
1x90 min styrketräning samt intervaller löpning
1x60 min löpning med intervaller
1x90 min styrketräning/gåband med 30 kg i ryggan
 
Totalt: 480 min
 
Imorgon är det dags för ett backpass igen:)
 
Pergite!
 

Träningsvecka 45

I onsdags blev det ett efterlängtat pass i Kinnekullebacken med stegjärnen på. Kul att testa dom igen. Å i fredags behövdes dom inte, så är det på dessa breddgrader. Det har varit en bra träningsvecka, känner mig nöjd med tillvaron och motivationen finns där. Idag var jag ute och körde ett riktigt bra intervallpass i skogen. 
 
 
2x60 min styrketräning
1x90 min styrketräning, gåband med 15 graders lutning å 30 kg i ryggan.
1x60 min backträning 30 kg
1x90 min backträning 30 kg
2x60 min löpning med intervaller. 
 
Totalt: 480 minuter
 
Pergite!
 
 

Träningsvecka 44

Ibland blir det inte som jag tänkt mig. Hela 3 vilodagar förra veckan. Detta på grund av att jag helt enkelt behövde det. Det gäller att träna klokt. I helgen var jag en sväng till västkusten. Var fint men riktigt busväder. Jag var och provade nya skalkläder från Swedemount på Sportshopen i Grebbestad. Jag har använt Swedemount i många år nu och trivs riktigt bra i dessa kläder:)
 
Nu är vintern här. Backpass är planerat till onsdag å då tror jag att det blir stegjärn på:) 
 
1x90 min styrketräning
1x120 min backpass med 30 kg
1x60 min löpning med intervaller
1x60 min trekking
 
Totalt: 330 min
 
Pergite!

RSS 2.0