Rehabpass 1

Dags för det första rehabpasset, det är det som jag kommer att få ägna mig åt närmsta tiden. Efter besöket hos sjukgymnasten igår ägnade jag resterande del av kvällen åt att försöka räta på benet sittandes på golvet med en liten kudde under hälen. Först gällde det att försöka slappna av å "sluta skydda benet" och därefter att sakta trycka benet neråt. Jag kom en bra bit på vägen å benet e betydligt rakare idag. Hur det kändes att räta på benet kan vi lämna därhän. Nu har jag i alla fall gjort mitt första rehabpass bestående av styrketräning överkropp och en halvtimma motioncykel, Helt ok känsla i knät. Många negativa tankar har vandrat genom huvudet sedan olyckan i lördags men dom blir färre, Jag skall fixa det här. Inte hittat något knäskydd idag men skall kolla i Göteborg på lördag.
 
Pergite!
 
 

Besök hos sjukgymnast.

Lätt nervös kom jag då till sjukgymnasten som gjorde en grundlig undersökning av mitt svullna knä och hon berättade att bakre korsbanden är uttänjda. Läktid innan svullnaden lägger sig 2-.4 veckor. Rehabträning påbörjas bums. Steg ett är att försöka sträcka ut benet och gå utan att halta. Detta skall jag klara av innan denna veckan är slut! Jag har också fått klarttecken att cykla så det blir till att sätta sig på cykeln på gymmet ett antal timmar denna veckan. Jag kan också äta Naproxen för att skynda på läkprocessen. Dagens viktigaste tips var att jag måste köpa ett riktigt knäskydd som skyddar mitt knä om det viker sig bakåt.
 
Totalt sett känns det positivt! Kondisen skall jag nog lyckas hålla vid liv och jag får bära lite mindre packning så fort jag kan gå igen.
 
Perigite!

Träningsvecka 43 - 8 veckor kvar

Så kom den då, skadan som jag hade hoppats unvika. På långpasset igår klev jag ner från en liten klipphylla och tog emot med enbart ett ben och det klarade inte mitt högerknä. Så dumt att jag inte tänkte på att jag hade 31 kg på ryggen! Detta var fjärde gången jag översträckt samma knä. Ingen omedelbar smärta mer ett konstaterande att det hände något i knät. Idag är det värre, smärtar, går inte att räta på benet samt att det är svullet. Tack och lov har jag många veckor på mig att bli bra. Det blir till att köra försiktig rehab närmsta veckan.
 
Viktmålet kan jag bocka av, 81.9 kg, -10,6 kg.
 
1x120 min trekking 25 kg
60 min löpning med intervaller
240 min trekking 31 kg
 
Totalt: 420 min
 
Pergite!

Träningsvecka 42 - 9 veckor kvar.

Igår hade vi¨en inledande träff i Göteborg. Vi var 10 förväntansfulla deltagare som träffades för fösta gången. Jonas och Håkan är riktigt rutinerade expeditonsledare som gav oss deltagare förtroende. Vi gick igenom expeditionen från början till slut och tittade även på film och bilder. Oj tänkte jag, dit skall jag, ser riktigt tufft ut men jag känner en inre trygghet i att jag förberett mig väl. Vi bildade även tältlag och besökte butiken fjällsport för att bättra på vår utrustning för de som ville detta. Jättekul att träffa gänget som skall till toppen av Aconcagua!
 
Träningsveckan har varit bra, hög kvalitet!
 
3x90 min backe 27 kg
1x60 min backe 27 kg
1x60 min styrketräning
1x180 min trekking 22 kg.
 
Totalt: 570 min.
 
Pergite!

Bergsget!

Känner absolut mer samhörighet med en bergsget framför en ballerina. Träningen tuggar på bra denna veckan. 3x90 min i Kinnekullebacken och 60 min på gymmet hittills.
 

Ballerina?

Rivstart på veckan med 2x90 min i Kinnekullebacken, 27 kg i ryggsäcken. Jag har haft problem med kläm på en fotknöl i mina "storskor" vilket även var fallet vid passet igår. Jag får börja trixa lite med snörningen på innerskon för att hitta rätt position för foten i skon. Inget kul att det krånglar men så är det ibland. Detta gjorde att jag idag tog mina gamla trekking kängor och vilken skillnad, jag tyckte att jag flög upp i de lätta skorna. Jag kände mig som en ballerina! Mina arbetskamrater som var med på gympapasset i helgen kan intyga att jag inte är en ballerina snarare en klumpig säl kan jag tro...
 
 
Pergite!

Träningsvecka 41 - 10 veckor kvar.

Ingen bra vecka sett till träningsmängden, det är som vanligt, "bortförklaringarna" är många. Jag fick förmånen och vara med på ett gympapass på 1 tim och det var riktigt kul! I och med att jag tränar mycket ensam var det trevligt och inspirerande att träna i grupp. Timmen bara flög iväg till skön musik. Jag blev också varse att jag har massa muskler som jag inte använder så där särdeles mycket. Jag har träningsvärk på knepiga ställen.Jag blev också varse att jag behöver träna magen rejält då jag tycker att jag är för tok på svag där. Nästa vecka är det dags att ta tag i träningsmängden rejält.
 
1x30 min löpning
1x60 min löpning
1x60 min styrketräning
1x180 min multipass (löpning, cykel, gympapass)
 
Totalt: 330 min
 
Vågen visade 83,5 vilket är något upp. Skall hålla rejält i kosten närmsta två veckorna så skall jag nog vara nere på ca 82,5 vid nästa vägning. Det är riktigt skönt att ha gått ner nästan 10 kg.
 
Pergite!

Träningsvecka 40 - 11 veckor kvar.

Mindre träning denna veckan av olika skäl. Både brist på tid (om jag nu kan ha det) samt att jag helt plötsligt fått problem med kängorna som klämmer på en fotknöl. Knepigt att det började i mitten på veckan när jag gått över 15 timmar i dom. Kommande vecka är hektisk med tjänsteresa och kommande helg är jag bortrest. Det är bara att försöka ta sig tid.
 
Aconcaguaäventyret närmar sig, veckorna går å tiden rinner iväg. Det känns spännande att närma sig detta och jag hoppas, och är rätt övertygad om att min träning kommer betala sig. Mina funderingar handlar mest det kalla klimatet och min förmåga att anpassa mig till hög höjd. Jag har visserligen varit på toppen av Kilimanjaro (5895 möh) men detta är så mycket högre å jag minns mycket väl den yrseln jag hade på Afrikas tak.
 
Saknar fortfarande en del i min utrustning, exempelsvis skalskydd händer, kissflaska, solglasögon mm. Den 20 oktober har Swedish Expeditions kallat till ett möte i Göteborg. Vi skall då gå igenom vårt kommande äventyr och dela in oss i tältlag. Vi kommer även att göra ett besök hos http://www.fjallsport.se/ då vi får möjlighet att bättra på vår utrustning. Det skall bli riktigt kul att träffa dom andra deltagarna och ledarna.
 
Nåväl,
 
1x30 löpning
1x90 backe 25 kg
1x60 backe 25 kg
1x90 trekking 25 kg
1x60 styrketräning
 
Totalt: 330 min.
 
Pergite!

Vilodag!

En riktigt skön vilodag, regnar ute å det e rätt gött å va inne. Hade tänkt att ta ett kortare löppass men ljumskar stramar efter gårdagens långpass. Träna smart tänker jag..
 
Pergite!

RSS 2.0