Träningsvecka 7

Jag som hade tänkt att dra på rejält med träningen denna veckan, tji fick jag. Mina knän är överansträngda av nedstigningen i backpassen. Det behöver jag komma tillrätta med. Klart irriterande men å andra sidan har jag ju skramlat ihop den konsekvensen själv. Igår kom Martin och Stefan på besök och vi körde ett alpint pass i Falköping. Att gå nedför i snö påfrestar inte alls knän på likadant sätt som vid ett hårt underlag. Efter 2 1/2 timma var vi nöjda och uppsökte en pizzeria. 
 
2x150 min backpass
2x60 min rehabpromenader.
1x90 min styrketräning/intervaller
1x60 min stryketräning
 
Totalt: 570 min
 
Pergite!

Film Elbrus!

Kolla in Peters film från vår expedition på Elbrus! Riktigt bra!
 
http://www.happyhiker.se/2017/02/11/film-bergsbestigning-mount-elbrus-top-of-europe-summit-nr2/
 
Pergite!

Träningsvecka 6

Ett pinnhål upp denna vecka. Dock ställde jag in fredagens backpass på grund av slitna knän. På det hela taget känns det mesta bra. Nu skall jag försöka öka vikten i ryggsäcken något, ompackning ikväll inför backpasset imorgon. I måndags höll jag föredrag på Götene fotoklubbs årsmöte, kul att berätta om mina äventyr och återigen var jag uppe i bergen:)
 
Det mesta är på plats inför vår avfärd till Alaska, hotell samt transporter är bokade. Det som återstår är att fixa EFTA för att komma in i USA. torde inte bli något problem och jag hoppas att det blir enklare än ansökningsförfarandet till Ryssland. Jag ryser bara jag tänker på det. Håller på att gå igenom hela min personliga utrustning och uppdaterar det som inte håller måttet. Utrustningen kommer jag gå igenom närmare avfärd. 
 
Vi har även fått klart med att vi åker upp till Jostedalen i månadsskiftet mars/april för snö/isträning. Känns riktigt bra att vi kommer iväg dit tidigt då vi söker liknande miljö som vi kommer få på Denali. 
 
Denali West Buttress
 
1x120 min backträning 30 kg
1x210 min backträning 30 kg/teknikövningar
2x90 min styrketräning/intervaller
1x60 min styrketräning
 
Totalt: 570 min
 
Pergite!
 

Vad gör man på sin födelsedag?

födelsedag idag:) och min kära dotter har gjort en väldigt fin tårta med tre bergstoppar på, Kilimanjaro, Elbrus samt Aconcagua. Jag hoppas att det blir ytterligare en topp på tårtan nästa år i form av Denali:)
 
Hur firar man då en födelsdag förutom tårtan å presenter då?, inget svårt alls utan det blev ett alpint pass i Falköping kryddat med lite balansövningar som min vän Tord hjälpt mig med. Dessa övningar är toppen att köra när jag är sliten och hållit på bra stund för det är en bra simulering av att förflytta sig på en smal toppkam. 
 
Efter 3 1/2 timme var det dags att bryta upp och styra kosan mot Skara igen. Ett riktigt bra pass för stegjärnspassen är riktigt viktiga. 
 
Pergite!

Träningsvecka 5

Jag har tagit mig en återhämtningsvecka. Ynka 4 träningspass i veckan. Det har gjort gott och jag börjar känna mig hyggligt fräsch igen:) 
 
Igår träffades Denali-gänget i Hallsberg och tränade ett gemensamt pass i Kvarntorp. RIktigt kul att träffas inför det som väntar oss. Efter halva träningspasset tog vi lunch och käkade en smarrig pizza innan det bar ut i skogen. 
Magnus, Kenneth, Stefan samt Martin
 
 
1x150 min backpass 30 kg
2x 90 min styrketräning/löpintervaller
1x150 min Skogstur samt trappan i Kvarntorp
 
Totalt: 480 min
 
Pergite! 
 

RSS 2.0