Träningsvecka 12

Toppenvecka!, något för lite i totaltid men genomgående riktigt bra träningspass. Idag har det varit löpning, först 30 min uppvärmningslöpning å sedan på Björgen - intervallerna. Kommande vecka skall jag försöka sträcka ut träningen en bra bit tidsmässigt.
 
1x120 min backträning med 20 kg i säcken
4x30 min löpning uppvärmning/intervaller
1x60 min cykel
1x90 min styrketräning
 
Totalt: 390 min
 
Pergite!
 

Martit Björgen 4x4!

Så sitter jag här framför datorn med mjölksyra i benen. Det är Marit Björgens fel:)
 
En sak som jag har ändrat på inför nästa expedtion är att jag tonar ner styrketräningen och lägger lite mer fokus på konditionen. Det är är den gode Marit kommer in i bilden. Träningsmetoden är en av sanningarna bakom det Norska framgångarna i skidspåren.
 
Nu åker ju inte jag skidor men metoden verkar fungera på mig också:) Utförandet ser ut på följande sätt. 4x4 min intervaller med 90-95% av maxpuls, mellan varje intervall är det 3 minuter med 70% av maxpuls. Effekten skall vara att att man ökar sin syreupptagningsförmåga med 0,5% per pass. Efter 20 pass har man således höjt sin syreupptagningsförmåga med 10%. Låter väldigt effektiv och då jag kört detta i tre veckor har jag en bit kvar till 20 pass. Jag kör detta 2 gånger i veckan och min känsla är att det ger resultat. Det är ett riktigt tufft träningspass som kräver fokusering och pannben, det är inte direkt behagligt att ligga nära maxpuls:)
 
 
Så, 2 gånger i veckan säger jag till mig själv, ok Marit, nu kör vi igen:)
 
Pergite!

Träningsvecka 11

Sådär ja, ännu en vecka att lägga till handlingarna:) En helt ok vecka med väl blandad träning. 7 pass fördelade på 5 dagar.  Igår var Martin å jag i Falköping å körde ett backpass med packning å stegjärn. Snön smälter i rasande takt så om jag skall köra något mer stegjärnspass så har jag max en vecka på mig. 
 
Martin i solskenet
 
1x90 min backträning 23 kg i säcken
1x120 min backträning 20 kg i säcken
1x60 min styrketräning
1x30 min Intervallträning löpning
1x60 min styrketräning/cykel
1x30 min löpning
1x30 min intervaller löpning
 
Totalt: 420 min
 
Pergite!
 
 

Träningsvecka 10

En bra vecka med varierad träning såsom distans, backträning samt intervaller. Känns riktigt bra träningsmässigt och skadorna lyser med sin frånvaro. En sak som dock inte är så bra är att jag lagt på mig några kg helt i onödan. Målvikten är 82 kg och dit har jag 3 kg. Har helt enkelt inte haft koll på detta och framför allt har jag käkat mer än jag förbrukat, så enkelt är det:)

1x120 min backträning 23 kg i ryggan
1x60 min löpning med 4 intervaller till maxpuls
2x90 min styrketräning samt löpning
1x30 min intervallöpning 4 intervaller till maxpuls
1x120 min trekking 23 kg i ryggan

Totalt: 510 min

Pergite!Träningsvecka 9

En bild från dagens pass i skogen. Snöfall och nollgradigt. Skönt att se knopparna för då är våren inte så långt borta:)
 
En ganska bra träningsvecka med en salig blandning av träning.  
 
1x90 min backeträning med 20 kg i säcken
1x90 min trekking med 22 kg i säcken
1x30 min intervallträning löpning
1x120 min styrketräning/cykel
1x60 min styrketräning
1x60 min löpning
 
Totalt: 450 min
 
Pergite!
 

Elbrus!

Träningen inför min expedition till Elbrus rullar på. När jag åker kommer jag att vara redo för Europas Seven Summit. Även denna gången åker jag med Adventure Lovers, 
 
http://www.adventurelovers.se/
 
Avresedag är 27/6 och expeditionen är två veckor lång. Vi kommer att vara 10 klättrare och 3 expeditionsledare. Som en förberedelse inför detta kommer jag att åka till Jostedalen i Norge för träning på Jostedalsglaciären. Detta är Europas största fastlandsglaciär och är ca 10 mil lång och en bredd på ca 15 km samt tjocklek ca 500 meter. Denna förberedande tur är i början av Juni vilket känns toppen. Träning på is är något jag verkligen behöver. Jag förväntar mig en lärorik tur å dessutom är det fantastiskt vackert där.
 
Idag har jag varit och kört ett backpass på Kinnekulle i snöstorm. 
 
Pergite!

RSS 2.0