Nyårsafton, Gott Nytt År!

Vid denna tidpunkt nästa år har jag påbörjat min resa mot Aconcagua. Idag är det sista dagen på 2011, känns som tiden bara går fortare och fortare. I morgon är det dags att strukturera upp mina planer. Det är dags för mitt första trekkingpass på mycket länge, lilla ryggsäcken skall fram, packas med ett antal petflaskor för att få lite vikt. Imorgon är det dessutom invägning för mig, startviktien skall noteras och sedan följas med vägning varannan vecka. Då ser jag rätt fort att det går åt rätt håll. Önskar all ett gott nytt år! 

Rotary International

Rotary är en organisation som finns över nästan hela världen. Det är ett livslångt lärande genom de möten vi har varje vecka. Förutom att vi har trevligt tillsammans i vår klubb, Götene-Kinnekulle Rotaryklubb, så lyssnar vi på en föredragshållare som berättar om ett ämne som kan vara alltifrån de ständiga oroligheterna i Mellanöstern till varför Villa-Lidköping Bandy tar sm-guld i år. Det bärande i Rotary är att hjälpa andra. Vi skänker en stor del av vår årsavgift till exempelvis att utrota sjukdomen polio som nu endast finns i ett fåtal länder. Rotary har många år sett det som sin uppgift att en gång för alla ta kål på sjukdomen vilket visat sig vara svårt. I min klubb gjorde vi en insamling till projektet Shelterbox där vi samlade in över 60.000;- i Götene. Tack till er som bidrog!
Shelterbox är en unik internationell hjälpinsats som har syftet att hjälpa människor som drabbats av en katastrof.
Varje box kostar ca 6000;- och innehåller förnödenheter för 10 personer. Våra boxar skickades till katastofområden i Kenya. Ser du någon som samlar in pengar för Rotarys räkning så kan du vara säker på en sak, pengarna går till behövande. för ytterligare info: www.shelterbox.se www.rotary.se

Självklart tar jag med mig Götene-Kinnekulle Rotaryklubbs standar upp till toppen av Aconcagua.


Högst i Norden?

I litteraturen kan vi läsa att Galdhöpiggen med sina 2469 möh är Nordens högsta topp. Glittertind har 2452 möh som angiven höjd. Det finns dock delade meningar om vilken topp som är högst och detta beror på att toppen på Glittertind består av en glaciär. Jag har varit på bägge topparna med min klocka som har höjdmätare och den visade att Glittertind är några få meter högre. Klockan kan ju i sig visa fel så jag har bestämt mig för att en gång för alla ta reda på fakta. Detta gör jag genom att ta med mig en gps och besöka topparna samma dag. Planen är att bestiga bägge topparna samma dag med fjällstationen Spiterstulen som startpunkt 02,00 på natten, toppen på Galdhöpiggen 06,00, tillbaka spiterstulen 09,00, toppen på Glittertind 15,00 och åter till Spiterstulen 19,00. Det är en utmaning som heter duga, vet inte ens om jag pallar men skall göra ett rejält försök. Om man skall bestiga endast en topp, vilken skall man då välja? Utan tvekan Glittertind som är en mycket trevligare tur med en riktig alpin topp. En vacker dag är det säkert ett hundratal personer som går mot toppen på Galdhöpiggen medan endast ett handfull väljer Glittertind. Varför?, jo Galdhöpiggen är ju högst!, eller hur är det nu med det????
Bilden är från toppen av Glittertind.


Jotunheimen.

Nu är det ungefär ett halvt år kvar tills nästa resa till Jotunheimen, det har blivit tradition att åka dit ett par dagar varje sommar. Ett av de vackraste ställen jag varit på i mitt liv. Bilden är tagen på toppen av Galdhöpiggen mot Glittertind (finns det något vackrare namn på ett berg?).

Kost.

Då är det snart dags att börja gå ner de 10 kg som jag bestämt mig för att göra fram till avresan mot Aconcagua. Tror att det är ett måste för att bereda mig själv så bra möjlighet att lyckas med mitt mål. Hur gör jag nu detta? Jo det är ganska enkelt, hålla i intaget och mycket träning. Jag kör min beprövade metod som går ut på ganska ensidigt matintag. Fisk och kyckling som basföda och naturligtvis grönsaker. Kolhydrater är  ett måste för att kroppen skall fungera vid träning så där blir det grov pasta och potatis. Räknar med att ligga på ca 3000 kcal per
 dag inledningsvis. Bilden är tagen på toppen av Kilmanjaro.

Annandagen.

Annandagen innehöll, även den, mycket mat. Skönt med en 5 km löprunda. Bilden är toppkammen på Glittertind.
 


Juldagen.

Juldagen är snart förbi.jasklöfjaklöjdfkajösdfaköjdföajksdföasjdfkaöjsfdkasdjföasdfjaksldfjöalsdfjakjdflöasdjflöasdjkfaölsdfjakdfjlasd

Juldagen, besök hos min Pappa och mat, för mycket mat. Bilden är tagen
i september 2008 på väg ner genom Kilimanjaros regnskog.
Imorgon hoppas jag att det blir en löprunda.


Aconcagua 2012-2013

Julafton och bloggen är skapad. God jul! Bloggen skall handla om min träning / kost med sikte på att nå Aconcaguas topp (6962 möh) om ca ett år. Jag som skriver bloggen heter Kenneth.
 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0