Träningsvecka 39

En bra träningsvecka med ett par backpass samt ett långt distanspass. Vid vägningen stannade vågen på 82,9 kg vilket betyder en nedgång på 9,6 kg. Snart är det -10 kg som jag satt som mål och då e frågan om jag skall fortsätta viktnedgången? Tror inte det är någon fara att gå ner till 80 men mer än så får det inte bli då jag kommer att behöva fettdepåer på Aconcagua. Kaloriförbrukningen är mycket hög på hög höjd. På min Kilimanjaroresa tappade jag 5 kg.
 
30 min löpning
2x90 min backe 25 kg
60 min styrketräning
300 min trekking 22 kg, (distans 24 km)
 
Totalt: 570 min
 
Pergite!

Målet med träningen.

Tiden går riktigt fort. Från och med denna veckan har jag börjat ändra lite i träningen och dess former. Det blir betydligt mer backträning / distansträning med tung packning. Jag har precis kommit hem från ett 90 minuters pass i Kinnkullebacken med 25 kg på ryggen. Svetten lackade kan jag lova men kondisen känns hygglig så jag återhämtar mig fort. Avsikten är att ha en "formtopp" när jag väl anländer till Aconcagua. För att uppnå detta bör jag vara duktigt nedtränad i slutet av november för att sedan trappa ner träningen. Kroppen känns bra och jag tycker att mina kängor känns bra. Blir spännande med vägningen på söndag, har på känn att jag klippt 10 kg nu!
 
Pergite!

Träningsvecka 38

En vecka där motivationen inte varit riktigt på topp. Långpasset igår planerades till 4 timmar men stannade vid tre timmar på grund av ett ömmande vadmuskelfäste. Idag är smärtan borta men har flyttat sig till ena höften....
När det gäller käket denna veckan så har jag unnat mig lite godsaker såsom, äpplekaka med vaniljsås, lite smågodis. Smaskens var det!
 
1x120 min cykel
2x30 min löpning
180 min trekking 27 kg.
60 min styrketräning
 
Totalt: 420 min
 
Pergite!

Träningsvecka 37

En vecka med riktigt bra träningsmängd och blandning. Ett finfint långpass i nya kängorna med 25 kg i ryggsäcken. Turen gick mellan Tanumshede och Fjällbacka.  Skorna är ju tyngre än jag är van vid så jag har träningsvärk i ljumskar. Vågen visar 84,0, totalt -8,5 kg. Inte långt kvar till målet!
 
2x30 min löpning
120 min cykel
90 min cykel
240 min trekking
60 min styrketräning
 
Totalt: 570 min
 
Pergite!

Legenden Kenneth Hansen och jag...Han kör...


Träningsvecka 36

Återigen en vecka med lite mindre träning än jag tänkt mig. Två turer har det blivit i nya skorna och det är verkligen en rejäl känga! Ovant men det känns som det inte kommer att bli några problem att gå in dom. Skillnaden mot en vanlig vandringskänga är att dom väger dubbelt så mycket och är lite stela framför allt när man går uppför eller nedför.Dom är varma! En bild från dagens pass på kinnekulle.
 
1x60 min trekking 22 kg
1x30 min löpning
60 min styrketräning
180 min trekking 22 kg.
Totalt: 330 min
 
Pergite!

SM-final Rallycross, Kinnekulle Ring!

Idag var det final i Rallycross på Kinnekulle Ring och jag fick det stora nöjet att åka med legenden Kenneth Hansen 2 varv på banan. Fantastiskt, vilket vridmoment. Fast förankrad i stolen satt jag bara och njöt när Hansen släppte loss sina 550 hk runt banan. Faktum är att bilen är lika snabb som en Formel 1 bil 0-100. Ett fantastisk upplevelse som jag tar med mig resten av mitt liv. Bilden är tagin i depån efteråt.
 
 

Träningsvecka 35

Inte mycket träning denna veckan på grund av mycket jobb. Skönt att kroppen känns pigg igen. Bara att ta nya tag.
Vågen visar 85,5, oförändrat och -7,0 totalt. Imorgon blir det premiärtur i mina nya kängor med packning.
 
3x30 löping
60 min stryketräning
60 min spinning

Totalt: 210 min.
 
Pergite!

RSS 2.0