Storskor - La Sportiva Spantik

Skovalet på Aconcagua är viktigt då det ibland är ner mot -30 där. Från början var jag inne på en allroundkänga som jag även kunde använda hemma men efter ha inhämtat råd kom jag fram till dessa. En storsko som klarar riktigt kallt klimat. Det är en separat innersko som man tar på sig innan man sätter på sig ytterskon. Skorna väger ca 2,4 kg anses vara en riktigt lätt storsko. Snörningen är innovativ och kan göras med en hand. Stegjärnen är av märket Black Diamond. Min vanliga storlek är 42 men här blev det 44 för att göra plats för flera par strumpor och svullna fötter.
 

Ny dunjacka.


Underställ i ull.


Träningsvecka 34

Nu känner jag mig piggare i kroppen igen efter en försiktig träningsvecka. Riktigt skönt att känna att "powern" i benen fanns där när jag körde en timmes löpning igår.Allt går så mycket lättare när jag känner att styrkan finns där. Har börjat med att bättra på min utrustning med bland annat nya underställ i ull och en riktigt varm dunjacka.
 
 
1x30 min intervall löpning
210 min trekking 26 kg.
30 min löpning
60 min löpning
60 min styrketräning
 
Totalt: 390 min.
 
Pergite!

Glad amatör.

Såsom glad amatör inom bergsbestigning gäller det att inte försöka uppfinna hjulet själv. Jag försöker, när jag stöter på något jag inte kan, ta hjälp av sådana som vet. Ett exempel är val av kängor där jag var inne på en North Face känga. Men efter inhämtande av information av hjälpsamma kunniga personer insåg jag att dessa inte höll måttet för kylan. En sida jag har följt under flera år är: http://joljon.blogg.se/ 
 
Joel delar generöst med sig av sina erfarenheter på bergen. Han har mycket på sin meritlista bla Aconcagua.
 
Ta en titt i Joels blogg!
 
Pergite!
 
 

Glömt solglasögonen Calle?

Man tager vad man haver när man glömt solglasögonen på väg upp för Galdhöpiggen.
 

Träningsvecka 33

En vecka med lite neddragning både vad det gäller mängd och intensitet. Kroppen känns rätt så ok och framför allt fortfarande, inga skador. Planen för nästa vecka är att lägga in någon form av intervallträning samt distanspass.
 
Vågen stannade på 85,5, totalt -7,0
 
 
2x120 min cykel
1x60 min backe 20 kg
1x90 min backe 20 kg
1x60 promenad utan packning
1x60 min styrketräning
 
Totalt 510 min.
 
Pergite!
 

Träningsvecka 32

En riktigt tung vecka som jag tycker började på ett bra sätt men i mitten på veckan kände jag mig rätt så sliten. Ingen power i benen och mjölksyran tenderade till att komma mycket fortare än brukligt. Jag behöver dra ner lite på träningen för att ladda batterierna. Faran ligger i att viljan tar överhanden och att kroppen inte hänger med. Jag tror att jag är nära gränsen nu. Min drivkraft tar ingen hänsyn till hur kroppen "mår". Just det där med mjölksyran har fått mig att tänka till lite.
 
Nåväl, denna veckan blev det:
 
2x120 min cykel
90 min backe 23 kg
180 min trekking 23 kg
60 min backe (utan packning)
60 min styrketräning
 
Totalt: 630 min
 
Pergite!
 

Saab 9-3 Turbo X Kinnekulle Ring.


Träningsvecka 31

En vecka där jag försökt vara lite klok. Kände i mitten på veckan att jag var rejält sliten och ströp träningen rätt så mycket resterande del av veckan.
 
180 min trekkning 22 kg
120 min cykel
90 min cykel
30 min löpning
60 min styrketräning
 
Totalt: 480 min.
 
Pergite!
 

Lineup.

I väntan på körning 201 meter på tid. Två bilar i varje repa. Gjorde 7 repor och vann samtliga. Jag har ju fyrhjulsdrift och då får jag ett fint försprång.

I depån.


Kinnekulle Ring!

Igår var jag på Kinnekulle ring för lite olika aktiviteter såsom accelarationstest samt bankörning. Detta arrangerades av Saab turboclub of Sweden som klubben heter.

RSS 2.0