Home again!

Åter hemma sedan några dagar. Borta bra men hemma bäst:) Reseberättelse kommer om ett tag då jag sorterat upp bilder och fått in dessa i datorn. Tack för alla kommentarer och stöd:)
 
Toppbild Pekka å jag:)
Pergite!
 
 

-25 - +35

En hälsning från ett riktigt hett Mendoza. Reseberättelse kommer senare. Tack till alla som stöttat mig till toppen av Aconcagua! Speciellt tack till Johan W som coachat mig;) 

Tappat 6 kg;)

Till mina nära: saknar er!

Pergite!


Summit!

18/1 klev jag upp på toppen Cerro Aconcagua 6962 möh. Jag är otroligt glad. Utförligare inlägg kommer inom kort. Har inte haft möjlighet att rapportera då det visade sig vara enklare att nå toppen än att uppdatera bloggen;)
Pergite!BC

Nu har vi en vilodag i Plaza de Mulas. Tog åtta timmar hit och det var soligt hela dagen. Strålande sol idag med och imorgon lyfter vi till Camp Canada 5000 möh. Planerade toppdagar 19-20/1. Detta kan ändras om så behövs. 

Till min familj: allt e bra och saknar er.
Tack för kommentarer, besvarar när jag kommer ner från toppförsök.

Pergite!

Cerro Vallecitos!

Hallå där, nu är vi nere efter en veckas acklimatisering. Allt har gått bra! Känns riktigt bra. Vi stannade två nätter på 2900, en på 3500 och hela tre nätter på 4270 möh. Igår nådde jag toppen på Cerro Vallecitos ca 5500 möh, vilket tog hela tolv timmar.  Grymt skönt att kroppen fungerar! 

Nu sitter vi och väntar på en pizza innan vi åker upp till Aconcagua. 

Tack för alla kommentarer!

Till min familj: saknar er!

Jag rapporterar så snart jag får möjlighet!

Pergite!

Mot högre höjder!

Om ett par timmar lyfter vi mot Las Veguitas Camp på ca 3500 möh där vi stannar två nätter. Efter det stiger vi till El Salto Camp ca 4200 möh. Därifrån gör vi ett toppförsök på Cerro Vallecitos ca 5500 möh. 

Idag är det toppenväder och vi får en fin vandring upp till nästa läger. 

Högre upp finns det mig veterligen inget internet så det kommer vara tyst ett tag i bloggen. 

Vår guide AngelPergite!

Cerro Loma Blanca 3664 möh

Idag har vi gjort en rejäl dagstur och vi nådde toppen efter ca tre timmar.  Bitvis mulet men även en del sol. Tyvärr såg vi ingen Kondor. Trackern har varit igång idag. Imorgon lyfter vi ytterligare en bit upp;) 
Pergite!

Marie!

En hälsning från Lennart som är ack så ledsen över att han än en gång glömt er bröllopsdag. 
Hälsningar från Lennart 

2900 möh! Vallecitos

Efter en lång dag är vi nu framme i Vallecitos där vi nu skall ta en kopp te. Vädret e bra och ca 20 grader, var 37 när vi åkte från Mendoza;) Imorgon trekkar vi upp på Cerro Loma Blanca 3700 möh. Allt är bra och vi är friska och längtar högre upp!
Pergite! Vallecitos!

I morgon ar det dags for oss att ge oss upp i Anderna till ett omrade som heter Vallecitos. Dar paborjar vi var acklimatisering och beraknas vara dar i sex natter. Efter detta skall vi till Penitentes (11/1) dar vi skall packa om infor Aconcaguaturen. Enligt uppgift finns det internet i Vallecitos och om sa ar mojligt kommer jag rapportera dar ifran. Det har blivit lite andringar och toppdagar ligger enligt nuvarande plan 19-20/1.
 
Imorgon bar det ivag, rapport kommer nar jag har mojlighet! Se lank nedan till GPS-Tracker!
 
Till min familj: Saknar er!
 
Pergite!

Kontroll av packning.

Vi har precis avslutat guidernas kontroll av vår packning. Några småsaker behöver vi köpa, reservbatterier till våra lampor samt thermos. I övrigt var alla gjejor på plats. Nu skall vi strax gå och käka lunch på en Italiensk restaurang. 
Allt e bra och vi är friska och taggade inför vår uppgift.

Pergite!

Mendoza!

Nu har vi sovit ut efter den långa flygresan. Vi fick även träffa vår guide Angel som ingav stort förtroende. Idag skall vi ordna klättertillstånd. Kommer att köpa en termos då det e riktigt kallt uppe på berget. I Mendoza är det typiskt januariväder, över 30 grader;)

Pergite!

Träningsvecka 1. Takeoff!

God fortsättning!
 
Nu börjar vi den långa resan, Skara-Landvetter-Paris-Santiago-Mendoza där vi kommer att mötas av 30 grader sommarvärme:)
 
Tack för alla lycka till på vägen!
 
Här är länken till GPS-trackern, välkommen att följa med:)
 
http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0xz8j1X5vOXJ79vjfqLadv3UdWClzJSdi
 
 
Träningsvecka 1
 
1x90min styrketräning/cykel
1x60 min Cykel
Totalt: 150 min
 
 
Pergite!
 

RSS 2.0