Träningsvecka 30

Min sista semestervecka blev en riktigt lat vecka med lite träning. Dags för arbetsvecka och komma in i vanliga rutiner. Kul att börja jobba igen och träffa sina arbetskamrater.

2x60 min styrketräning
2x60 min löpning

Totalt: 240 min

Pergite!

Breaking News!

När vi var i Jotunheimen senast var målet att jag skulle mäta höjden på Glittertind. I litteraturen är höjden angiven till 2452 möh. Denna höjd avser det fasta berget, till detta kommer en glaciärkappa och då når höjden upp till 2464 möh. Men stämmer detta? Envisa rykten har under många år angett att Glittertind är högre men har oförtjänt fått stå i skuggan av Galdhöpiggen, 2469 möh. Varför kan man fråga sig? Kanske finns det en bergsmaffia i Norge? 
 
När vi startade vår bestigning kalibrerade jag min höjdmätare i klockan med en gps. Min klocka visade 50 meter för mycket och det var bara att knata upp för berget så skulle jag få svaret. 
 
På toppen visar höjdmätaren sensationella 2545 möh, vilket då byter en verklig höjd på 2495 möh när jag dragit av 50 meter. En sensation är ett faktum. Alla rykten är sanna! Glittertind har förvägrats sin roll som Nordens högsta berg. Norska folket är förda bakom ljuset! Dags att ringa Stoltenberg?
 
Stellan och jag har en lång diskussion om detta när vi kommit ner och detta kan ju inte gå obemärkt förbi. Rätt skall vara rätt. Vid ett besök i receptionen berättar jag om min sensation och berättar att jag kalibrerat med gps. Hon innanför disken tittar på mig surt och utbrister, -då e det fel på din utrustning! Hon är med i bergsmaffian tänker jag och droppar av. När vi senare grillar på kvällen pratar vi ytterligare om detta. Stellan föreslår att jag skall göra en kontrollkalibrering. Vi står på 1115 möh och jag slår på klockan å den rackarn visar 1200 möh. Bevisligen 85 meter över havet och således hade jag fel.......
 
Det går inte att lita på höjmätaren i klockan.
Pergite!

Träningsvecka 29

En vecka med underhållsträning. Tanken att åter vända till Jotunheimen är lagd på is, i alla fall i några veckor. Ny plan är att åka dit en helg och pricka in kanonväder.

2x30 min löpning
2x60 min styrketräning
1x60 min trekking

Totalt: 240 min

Pergite!

Träningsvecka 28.

Hoppas du har en skön sommar! Jag stretar på med träningen. Min kompis Stellan e sugen på en ny vända till Jotunheimen å det e jag med! Vi får se hur det ser ut nästa vecka.

2x60 min styrketräning
3x60 min löpning

Totalt. 300 min

Pergite!


Träningsvecka 27

En vecka som började i Jotunheimen. Inte mycket träning efter hemkomsten. Dock en trevlig tur på Kinnekulle med min kompis Martin som jag delade tält med på Aconcagua. Riktigt kul att träffa honom igen!
 
1x240 min trekking
1x120 min trekking
1x60 min styrketräning
 
Totalt: 420 min
 
Pergite!

Jotunheimen!

Bestigningen startades i Skara 02,00 på natten då Stellan plockade upp mig och vi drog i väg. Efter några korta pauser var vi äntligen framme i Spiterstulen och började vår bestigning strax efter klockan 11,00. 11 plusgrader och mulet.  Det börjar först med en stigning på 400 höjdmeter och därefter kom vi upp på en platå. Vi traskade på över den 5 km långa platån innan vi stod vid foten av själva Glittertind. Nu väntade 800 höjdmeter i ett enda långt svep. Vi fyllde på med russin å andra godsaker och körde igång. Det är riktigt brant på sina ställen men leden är fint uppmärkt så det var inga missöden på vägen upp. Slitigt var det och vi tog pauser och fyllde på med sportdryck. 
 
När det är ca 300 höjdmeter kvar börjar snöpartiet och temperaturen är ner kring nollan. Skaren bär inte utan vi trampar ideligen igenom ner till knäna. Takten blev 20 steg å stanna och flåsa. Här ställer Stellan den obligatoriska frågan, varför gör vi detta Kenneth? Vi pratade lite om skönheten och vad gott det skall bli att nå toppen å så fortsatte vi. Det var riktigt jobbigt i sista branen men snart plattade det ut och vi gick på skrå och möttes av Glittertinds vackra topp. Stellan sa att det är ju minst 2,5 km dit och tar minst 30 min dit och jag sa att det tar max en kvart. 11 min tog det innan vi stod på toppen helt ensamma. Kramar och glädjeyttringar innan vi insåg att det var svinkallt. Kanske ner mot -10. Mössa och andra kläder på. Höjdmätaren visade 2495 möh, mer om det en annan gång, jag trodde att jag hade ett sensationellt avslöjande! (Galdhöpiggen 2469 möh)
 
 
 
Efter 15 min på toppen vände vi nedåt. 50 höjdmeter ner får jag kramp i höger lår. Under 1 min blev jag orolig men lyckades gå bort det och sedan gick vi 800 höjdmeter ner i ett svep innan vi tog ny rast. Det gick riktigt sakta över platån och ännu saktare ner de sista 400 höjdmetrarna ner. 
 
Gött! Vi klarade det. Skönt att få lite mat i magen efter ett gott dagsverke. 
 
Dagen därpå övervägde vi Galdhöpiggen men kom efter fram till att göra en dagstur in i dalen istället. Blev en vacker 4 timmars tur och var precis lagom. 
 
Pergite!
 

Träningsvecka 26

I början av veckan var det mycket vila inför fjällturen och ha mycket energi tillgängligt för Jotunheimen.
 
1x60 min styrketräning
1x90 min backe
1x660 min bestigning av Glittertind. 
 
Totalt: 810 min

RSS 2.0