Träningsvecka 8

Gott att det är riktig vinter ute. Hela tre pass denna veckan med stegjärn/snöskor. RIktigt bra träning med en riktigt tung ryggsäck. Det tar tid att vänja sig med vikten som för närvarande ligger på 33 kg. Hoppas kunna gå upp på 35 kg om ett par veckor när musklerna vant sig, om dom nu gör det:)
 
Nu är det mindre än tre månader kvar tills avfärden mot Alaska. Det mesta fungerar bra och jag ser fram mot när Stefan kommer upp så vi får träna säkerhet. Vi har gjort en grov plan för vårt försök att bestiga Denali. Kommer i ett senare inlägg när det närmar sig. Det mesta med personliga utrustningen är klart, har bättrat på svaga punkter med exempelvis ny mössa, nya handskar samt lager 2. 
 
 
1x120 min backpass
1x150 min backpass
1x270 min backpass
2x60 min styrketräning/intervaller löpning
1x90 min styrketräning löpning
 
Totalt: 720 min
 
Pergite!
 
 

Träningsvecka 7

Njaa, en vecka där jag haft tidsbrist. Får se det som en liten återhämtningsvecka. I går blev det i alla fall ett riktigt tufft pass på Mösseberg med snöskor/stegjärn. Det tycks skona mina knän någon när jag tränar på snö. Kanske är det att det finns en viss mjukhet i stegisättningen nedför som bidrar till detta. I nästa vecka skall jag öka kvantiteten rejält är tanken. Om några få dagar är det ynka tre månader kvar till avfärd mot Denali. 
Från Talkeetna mot Denali ca 950 km bort. 
 
 
3x60 min styrketräning/löpning
1x90 min backpass med snöskor
1x210 min backpass med snöskor/stegjärn
 
Totalt: 480 min
 
Pergite!

Träningsvecka 6

Jajamen, det går bra just nu:) Träningen flyter på och det mesta fungerar som jag vill. Igår var jag på Mösseberg och körde ett tufft pass, 5 vändor i backen med snöskor och därefter ytterligare 5 vändor med stegjärn. Var riktigt tufft med 33 kg i ryggsäcken. Sista två vändorna gick med autopiloten inkopplad, ett steg å så ett till å ett till.....
Det är precis sådana pass som bygger upp en hårdhet och tålighet inför Denali.
 
 
 
Snart är det bara 3 månader kvar till avfärd. Jag funderat över hur jag skall skapa en riktig formtopp. Jag kommer att göra en "Denali Edge" innan avfärd. Det betyder att jag skall göra samma antal höjdmeter på kort tid som Denali klättringen är. Från BC till toppen av Denali är det 4000 höjdmeter och det är skall jag göra som en genrep inför expeditionen. Det blir många rundor upp å ner i Kinnekullebacken:) Funderar på om jag skall göra det på 10-12 dagar fördelat på 4 eller 5 träningspass. Det blir något att bita i:)
 
Tråningsvecka 6
 
1x120 min backträning med snöskor
1x210 min backträning med snöskor/stegjärn
1x60 min styrketräning
3x90 min styrketräning / löpning intervaller
 
Totalt: 660 min
 
Pergite!

Träningsvecka 4-5.

Dags att rapportera några veckors träning. Det mesta flyter på. Knän känns bättre och jag har anpassat mig till att det är en svag punkt. 
 
Förra helgen var jag uppe på Långberget och träffade Martin å Stefan. Av en ren tillfällighet råkade även Magnus vara där. Så rätt var det var så satt hela Denaligänget samlade igen. Kul! Det blev några dagars skidåkning i Branäs och även en tur med snöskotern:)
 
Igår var jag och körde ett duktigt tufft pass i Falköping. Det hade kommit riktigt mycket snö. Snöskorna bar inte då det var puder, på vissa ställen långt upp på låren så efter tre timmar var jag duktigt slut. Ett riktigt bra pass. I morgon är det dags för ett nytt backpass på Kinnekulle med snöskorna. Har precis kommit hem från ett träningspass på STC och idag var det ett mixat pass med lite styrketräning samt löpintervaller. Kändes riktigt bra och kondisen känns helt ok. Nu gäller det att hänga i med träningen å hålla sig hel och frisk. 
 
Träningsvecka 4
 
1x120 min backpass
1x60 min löpning intervaller
1x60 min styrketräning
1x240 min utförsåkning
1x180 min utförsåkning
 
Totalt: 660 min
 
Träningsvecka 5
 
1x90 min backpass
1x120 min backpass
1x180 min backpass
1x60 min styrketräning
1x90 min styrketräning samt löpintervaller
1x90 min cykel samt löpning
 
Totalt: 630 min
 
Pergite

RSS 2.0