Mot Jostedalen!

I morgon bär det iväg till Jostedalen och ett par dagar träning på snö och is:)
 
Pergite!

Träningsvecka 12

En riktigt bra vecka! Kroppen känns ok och det löper på som jag vill. I tisdags var jag i Skövde och höll föredrag på Billingens Klätterklubb om mina tre bestigningar av "Seven Summits". Återigen var jag tillbaka på bergen, skön känsla. 
 
Igår åkte jag till Falköping för ett alpint pass. Stängt för säsongen för slalomåkarna och hela härligheten för mig själv. Efter 4 timmar och 1300 höjdmeter var jag rätt så trött, solen sken, varmt å bara en liter vatten med mig tog ut sin rätt. 10 gånger upp och ner blev det i backen innan jag avslutade med några balansövningar. 
 
På torsdag i nästa vecka åker Denali-gänget upp till Jostedalen för alpin träning i en miljö som är lik den på Denali. Skall bli jättekul att träffa grabbarna igen:)
 
Snart är det bara en månad till avfärd mot Alaska Range och det är ett ständigt plockande med utrustning. När jag har klart för mig alltihopa kommer jag lägga upp en packlista samt gå igenom de viktigaste sakerna här i bloggen. Naturligtvis kommer vi att ha med oss en GPS-tracker så det går att följa vår väg uppför Denali "live":)
 
1x120 min backträning 33 kg i ryggan
2x90 min styrketräning/intervaller/cykel
1x90 min trekking 33 kg i ryggan
1x240 min backträning 33 kg i ryggan
1x60 min löpning/intervaller
 
Totalt: 690 min
 
Pergite!

Träningsvecka 11

Ännu en vecka att summera. Det mesta flyter på tycker jag. Mina knän är inte i bästa skick så jag försöker spara dom så gott det går. Träna måste jag ju:) I denna veckan har jag skruvat på mina intervallpass. Numera kör jag 5 intervaller och har kortat återhämtningstiden till 2 min. Det är riktigt tuffa pass kan jag lova.
 
Idag har jag gått igenom utrustningslistan inför Denali och jag har det mesta. Återstår lite småplock och en del saker överväger jag att hyra på plats i Alaska. 
 
Igår var Martin här och vi körde ett alpint pass i Falköping. Först några vändor i backen i snöskor och därefter med stegjärn. Svetten lackade rejält i solen och vi slet duktigt. Som avslutning körde vi en balansövning som är värdefull inför kamvandring på Denali.
 
Martin med snöskor
 
1x120 min backträning 30 kg i ryggan
2x90 min styrketräning/cykel/intervaller
1x60 min styrketräning/cykel
1x180 min backträning/balansövningar med 33 kg
1x180 min multipass styrketräning/intervaller/cykel
 
Totalt: 720 min 
 
Pergite!

Åter i bloggen:)

Har haft en riktigt skön semester och besökt det vackra och varma Vietnam. Hur har det då gått med träningen?, jo bara bra. 
 
Heavy loads on the beach in Vietnam:)
 
 
Efter hemkomsten har jag försökt att komma till rätta med tidsomställningen och det tar ju sin lilla tid. Var riktigt skönt att komma hem och köra ett rejält backpass. 
 
igår var jag uppe i Hallsberg och träffade Martin och hans bror Nicklas, vi tog en tur i skogen och avslutade med några stärkande vändor i trappen i Kvarntorp, 427 steg:)
 
Idag har jag varit i Falköping och testat lite ny utrustning. Nya stegjärn samt snöskor. Stegjärnen fungerade utmärkt och även snöskorna. Man får gå lite bredbent men det fungerade bra.
 
 
 
Träningsvecka 8
480 min styrketräning/beachlöpning/beachtrekking 
 
Träningsvecka 9
660 min styrketräning/beachlöpning/beachtrekking
 
Träningsvecka 10
600 min styrketräning/intervaller/backträning
 
Pergite!
 
 

RSS 2.0