Träningsvecka 43

Tillbaka på banan igen med en riktigt bra träningsvecka. Idag blev det nästan 8 mil på cykeln på en rätt så kuperad bana med start i Skara och uppför Kinnekulle. Riktigt tuff stigning som är ca 3 km lång. Var duktigt sliten när jag kom hem och har kämpat med att återställa balansen i kroppen med mat och dryck. 
 
I morgon väntar ett pass i Kinnekullebacken och det blir premiär med pannlampan nu när det är vintertid igen:)
 
Snart är det dags att ta ett rejält tag i utrustningslistan inför Denali. Mycket grejor att syna och jag har en hel del grejor jag behöver byta ut. 
 
1x90 min styrketräning samt walking
1x60 min styrketräning
1x120 min backträning med 30 kg
2x60min löpning med intervaller
1x210 min cykel
 
Totalt: 600 min
 
Pergite!
 

Träningsvecka 42

Ibland blir det inte som jag tänkt mig. Veckan började med riktigt bra träning men på torsdagen landade en präktig förkylning så det har blivit en del vila.

Bara att ta nya tag:) Nu känner jag mig bättre och planen är att köra i Kinnkullebacken i morgon. Jag längtar:)

2x60 min styrketräning
1x120 min backträning 30 kg
1x60 min rehabpromenad
1x60 min löpning/intervallpass

Totalt: 360 min

Pergite!

Träningsvecka 41

Jajamän, det går enligt plan. En liten ökning av träningsmängden denna veckan och på det hela taget känns det bra. Knän känns bättre:) Nu sänker sig höstmörkret och det är inte långt bort att ta på sig pannlampan. 
 
Dags att lägga i lite mer vikt i ryggsäcken och jag går från 26 kg till 30 kg. Jag funderar även på att skruva lite på mina intervallpass och skall ta ett snack med min coach Johan för att få lite råd. 
 
Denali High Camp 5200 möh
 
 
1x60 min styrketräning
1x90 min styrketräning/gåband med packning
2x120 min backträning
2x60 min löpning med två intervallpass
 
Totalt: 510 min
 
Pergite!
 
 

Träningsvecka 40

Nu börjar träningen kännas rejält. Tyvärr har jag fått lite känningar i mina knän, det är framför allt nedför som sliter. Nu gäller det att vara klok och dra isär backpassen i veckorna för att få så mycket vila som möjligt. Annars löper det på enligt plan med en blandning backträning med 26 kg/löpning med intervallpass/styrketräning. Kroppen svarar bra på träningen och sakta men säkert blir jag starkare. 
 
Denali är med mig mycket i mina tankar. Jag vet att det kommer att kräva en 100% insats för att ha en chans att nå toppen. Jag har läst på en hel del om klättringen West Busttress-leden uppför Denali och alla råd säger, kom dit i ditt livs form!. Varnad är väpnad tänker jag och jag gör jobbet. Jag har blivit antagen till expeditionen och flyget är bokat. Nästa steg är att besöka läkare för att få ett dokument undertecknat att jag är kapabel att genomföra detta. Har även fått en lunta med dokument som jag skall skriva under, friskrivning kort å gott å att jag förstår det som jag skall ge mig i kast med. Allvaret kommer naturligtvis när jag läser igenom bibban med papper. 
 
Jag är fast i min målfokusering, jag skall göra allt som står i min makt innan och sedan på berget för att nå mitt mål, bestiga min fjärde Seven Summit, Denali i bergskedjan Alaska Range. 
 
Jag har också börjat titta över min utrustning som behöver bättras på rejält. Bland annat behöver jag en bättre sovsäck. Där står valet mellan en -40 säck och en -25 säck som är cirka ett halv kilo lättare. 
 
Headwall Denali, dit längtar jag med 30 kg på ryggen:)
 
2x60 min styrketräning
2x120 min backträning 26 kg
2x60 min löpning med 2 intervallpass
 
Totalt: 480 min
 
Pergite!
 

Vackert!

På hemväg från jobbet såg det ut så här, snabbt som ögat hitta en parkering och knäppa några bilder.
 
Fånga ögonblicket å njuta:)
 
Pergite!

Träningsvecka 39

Ännu en vecka att lägga till handlingar och det löper på bra tycker jag. Det känns rejält i kroppen att jag dragit igång på allvar igen. Vid veckans andra intervallpass protesterade kroppen en del. Powern var låg och det spelade inte någon roll vad pannbenet ville. Det var ett i mina ögon ett skitpass men det är ofrånkomligt att dom kommer lite då och då. Idag har jag en efterlängtad vilodag. Skönt att bara softa och utan en agenda med träning. Backpassen känns bättre och bättre å börjar kännas något så när bekväma, om dom nu kan bli det:)
 
Några nytagna bilder på Denali som jag fått av Tina som nyss varit i Alaska, tack för bilderna!
 
1x90 min backträning 26 kg
1x120 min backträning 26 kg
2x60 min styrketräning
2x60 min löpning med 2 intervallpass 
 
Totalt: 450 min
 
Pergite!

RSS 2.0