Träningsvecka 12

Mindre än två månader kvar tills det är dags för avfärd mot Denali. I helgen var Stefan uppe hos mig och vi körde ett pass i backen i Falköping. RIktigt gott att känna att vi är ganska jämnstarka för det är en klar fördel på berget. När vi kom hem å fått i oss några mackor och delat på en balja kaffe satte vi upp vårt tält vi skall ha på expeditionen. 
 
Sierra Design Alpha 3 (passande tält för Swedish Vikings vilket vår expedition heter:))
Efter detta gav vi oss ut och testade lite vertikalklättring med en Jumar samt slinga.
 
 
Träningsveckan var ganska mager med en lätt förkylning. 
 
2x120 min backträning
2x90 min styrketräning/löpintervaller
 
Totalt 420 min.
 
Pergite!

Träningsvecka 11

I går satte jag nytt rekord:) 14 gånger upp och ned i slalombacken i Falköping. Det var en fantastiskt vacker dag med solsken så solbrillorna var på. Tycker att det rullade på bra med vätske/energipaus var tredje gång jag kom ner till foten av backen. Sista 2 vändorna var sega uppför och fick lite krampkänning i ena foten. Efter nära 5 timmar tog jag mig tillbaka till bilen för att få på mig torra kläder och styra kosan mot Skara. Totalt sett har det varit en riktigt bra träningsvecka och inga skador. 
 
 
2x90 min styrketräning/löpintervaller
2x120 min backträning stegjärn 33 kg i säcken
1x90 min styrketräning/cykel
1x300 min backträning steggärn 33 kg i säcken
 
Totalt: 810 min
 
Pergite!

Träningsvecka 10

I måndags avbröt jag backpasset efter 1 timme. Kroppen protesterade rejält och kraftlösheten var i det närmaste total. Därför la jag in hela två vilodagar denna veckan och jag tycker att jag repat mig lite. Var på Mösseberg igår och körde 10 vändor upp och ned och när när jag väl var färdig så kändes det helt ok. Nu gäller det att ta tillvara på varje snöpass för inom snar framtid är våren här. Nu gäller det att välja min attityd och tro på det jag gör och mala på med träningen. Jag kan, jag vill och jag gör:)
Denali West Buttressleden
 
1x60 min backpass stegjärn 33 kg
1x120 min backpass stegjärn 33 kg
1x240 min backpass stegjärn 33 kg
2x90 min styrketräning(/löpintervaller
 
Totalt: 600 min
 
Pergite!
 

Träningsvecka 9

En vecka till att lägga till handlingarna, en kanonvecka där jag verkligen laddat på rejält med bland annat hela fyra backpass, 11 timmar totalt och hela 5400 höjdmeter upp/ned. Känner mig riktigt nöjd med denna veckan. Ett par av backpassen i veckan var riktigt bra träning inför Denali, kallt med blåst och en vindeffekt under -20 grader.  I morgon startar en ny vecka med nya träningspass, alla lika viktiga för min förberedelse inför Denali. Fokus nu ligger på uthållighetsträningen (bära tungt) samt konditionsträningen (intervallöpning). Är det något jag tonar ner nu så är det styrketräningen där jag kör igenom kroppen en gång per vecka. Mina knän känns numera helt ok och detta beror utan tvekan på all snöträning och därmed en mjukare stegisättning nedför. 
 
1x270 min backträning stegjärn 33 kg
1x150 min backträning stegjärn 33 kg
2x120 min backträning stegjärn 33 kg
2x90 min styrketräning/intervaller löpning
 
Totalt: 840 min
 
Pergite!
 

RSS 2.0