Träningsvecka 17

En annorlunda vecka då jag lämnade blod i torsdags och därmed tankade ur mig 5 dl. Konditionen fick sig en rejäl knäck. Känns som jag backat flera månader i träning. Tar ca tre veckor innan jag har återhämtat mig. Gjorde en rejäl fystest i lördags som jag skall återupprepa i september så får vi se min förbättring.

2x30 min löpning
1x60 min styrketräning
180 min fystester.
180 min trekking Kinnekulle 25 kg.

Totalt: 480 min.

Pergite!"


Kilimanjaro 5895 möh.

Naturligvis tillhör Kilimanjaro mina vackraste berg. 18 september stod jag på toppen. Fantastisk upplevelse.


Matterhorn.

Matterhorn reser sig 4478 möh på gränsen mellan Italien och Schweiz. Ett otroligt vacker berg som jag haft i min närhet när jag varit i Cervinia och Zermatt och åkt skidor.


Vackra berg!

Jag kommer att visa några riktigt tjusiga bilder på i mina ögon världens vackraste berg. Först ut är Ama Dablam som finns i Himalaya och dess topp når 6848 möh. Det är ett svårt berg att bestiga och anses svårare än Mount Everest på grund av de tekniska svårigheterna.


Träningsvecka 16

Dags att summera ännu en träningsvecka som började med tråkiga benhinnor och att jag kände mig sliten. Nu känner jag mig piggare igen och benhinnorna känns helt ok. Långpasset idag byttes ut mot halva distansen men mer vikt. Ovant att bära så mycket men ändå helt ok.

2x60 min styrketräning
2x30 min löpning
1x60 min löpning med 6 intervaller där min grabb utan framgång försökte knäcka mig
1x60 min cykel
180 min trekking med 30 kg.

Totalt: 480 min.

Vikten oförändrad denna gång. 88,5 totalt -4,0 kg.

Pergite!

Sliten?

Nu börjar det kännas av den stegrande träningen. Känner mig lite småsliten, benhinnor och en allmän orkeslöshet. Inget riktigt klipp i benen utan dom bara rullar på. Överväger att halvera trekkingpasset i helgen samt käka på lite extra så får jag se om det hjälper.

Försöker vara klok.

Pergite!

Träningsvecka15

Igår körde jag ett trekkingpass som heter duga. Jag startade i Forshem och hemfärden gick via Hällekis-Kinnekulletoppen-Blomberg-Husaby-Lundsbrunn-Skara. Det var tufft den sista timmen. Tyvärr drack jag för lite vatten och blev uttorkad så resten av dagen gick åt att rätta till detta.

2x60 min styrketräning
3x30 min löpning varav ett tempopass.
420 min trekking.

Totalt: 630 min.

Pergite!

Kilimanjaro.

En bild tagen av Helena Berg 2006 eller möjligen 2007 efter en lyckad bestigning av Kilimanjaro.
Tack för bilden!


Träningsvecka14.

Ytterligare en bra träningsvecka att lägga till handlingarna.

3x30 min löpning varav 1 tempopass.
60 min styrketräning
150 min trekkning (18 kg packning)
300 min trekking (18 kg packning)

Totalt: 600 min.

Glädjeämnet denna veckan var tempopasset där jag tydligt kände att kondisen är på väg!

Vågen då?, 88,5 kg. Totalt -4 kg.

Pergite!


Fysiken.

Fram till i slutet på detta året har jag på mig att förbereda mig inför min Aconcaguabestigning. När jag väl är där finns det inget jag kan förbättra, då är det tvärt om, hög höjd bryter ner kroppen. 

Jag jobbar sakta men säkert upp min kondition. Första steget är att bygga upp grundkonditonen och där är jag idag. Det är dags att börja med lite intervallträning och backträning. Det går inte att bygga upp sin kondition snabbt, finns inga genvägar utan det skall ta tid. Jag kommer att fortsätta med styrketräningen en dag i veckan ett tag till. Funderar på att gå upp till två gånger i veckan längre fram. På hög höjd förbränner man långt över 5000 kcal per dag bara genom att vara där så det finns inte en chans att kompensera den förlusten genom matintag i samma mängd. Aptiten på hög höjd är inte den bästa. Fettet som man har på kroppen är ett bränsle som duger vid låg ansträngning men inte när man jobbar hårt, då är muskler ett bättre bränsle.

Jag försöker nu gå ner i vikt (fett), samtidigt som jag försöker behålla den muskelmassa jag har. Jag räknar inte kalorier var dag men tror jag har rätt så bra koll på läget. Ligger mellan 2500-3500 kcal per dag om jag gissar.
Jag prioriterar att få i mig mycket protein som är kroppens byggsten, kyckling, fisk samt kött etc. Det jag försöker hålla in på lite är kolhydraterna. 

Idag var jag ute och körde ett tempopass med min grabb. Gick riktigt bra med ett högt tempo. Jag är glad över att jag fortfarande hänger med honom. Men det är klart, han tog nog inte i för fullt....

När jag väl kommer till Aconcagua så skall jag vara 10 kg lättare och vara i mitt livs form!, då har jag förutsättningar för att stå på toppen av världens högsta berg utanför Himalaya.

Pergite! 


Trekkingpass.

En bild från söndagens trekkingpass utanför Lundsbrunn.


Träningsvecka 13

Ett snäpp upp denna veckan. Träningen flyter på och det känns bra. Inga skador.

1x60 min löpning
2x30 min löpning
60 min styrketräning
60 min backträning 600 höjdmeter.
300 min trekking med 15 kg.

Totalt: 540 min.

Pergite!

RSS 2.0