Träningsvecka 47

Jajamän! Go hard or go home! Stryketräningen känns riktigt bra. Riktigt skönt att ta i rejält och att kroppen håller. Har ju ett antal gamla skador från tiden då jag var ung å stark. Viktigt nu att ta viktökningarna sakta men säkert å låta kroppen hantera den ökade belastningen i sin takt.

Min styrketräning har jag kört på Skara AK, tyngdlyftarklubben i Skara. Ett komplett gym med tonvikt på fria vikter och hårdrocksmusik. I dagarna har Sportlife öppnat i gigantiska lokaler. Där är det mer tonvikt på maskiner och lite softare musik. Jag har i alla fall köpt ett kort där och det e skönt med lite miljöombyte. Sportlife har ett grymt utbud när det gäller konditionsmaskiner å idag när jag var där så satte jag ihop ett entimmaspass med varierad träning som jag skall testa framöver.

Om någon vecka eller så skall jag ta fram ryggsäcken och börja med uthållighetspassen. Även dessa skall stegras i längd och vikt i sakta mak.

2x30 min löpning
3x60 min styrketräning

Totalt: 240 min.

Pergite!

Träningsvecka 46

Nu känns det som jag är igång. I och med att jag tog beslutet att dela upp styrketräningspasset i två delar orkar jag nu på ett bra sätt. Det är ovant att träna riktigt tungt. Träningsvärken kommer som på beställning. Skall bli riktigt spännande och se hur det utvecklar sig framöver.

3x60 min styrketräning
2x30 min löpning

Totalt: 240 min.

Pergite!

Träningsvecka 44-45

Nu så har jag börjat med mitt träningsprogram. Inledningsvis provade jag med den tyngre versionen med mer träning men insåg rätt så snart att jag inte var i skick att klara av det. Blev helt enkelt för långa pass där jag körde slut på mig själv för tidigt i passen. Jag orkade helt enkelt inte hela passet. Det är en radikal förändring att gå från vanlig styrketräning till att köra riktigt tungt. Jag behöver en inkörningsperiod innan jag klarar av att köra hela kroppen samma träningspass. Nu delar jag kroppen i två delar och det känns riktigt bra.

2x30 min löpning
2x90 min styrketräning

Totalt: 240 min

1x90 min styrketräning
2x30 min löpning
2x60 min styrketräning

Totalt: 270 min

Pergite!

RSS 2.0