Gameplan!

Här kommer tänkt upplägg över expeditonen till Manaslu Nepal.
 
Anländer till Kathamndu söndag 28/8. Dagen därpå skall vi besöka Ministry of Tourism för en breifing om expeditionen.
 
Dag 4 bär det iväg bil, typ sex timmar, till Dharapani som ligger på 1865 möh.
dag 5 startar vi trekken mot BC och första stoppet på vägen blir Tilje 2300 möh. Nästa dag vinner vi rejält med höjd och kommer till Bhimthang 3725 möh där vi sedan dagen därpå har en vilodag och acklimatiserar oss.
 
Dag 8 fortsätter vi till Samdu 3725 möh och detta är en tuff dag då vi skall över ett bergspass på över 5000 möh. Dag 9 trekkar vi till Samagaon 3540 möh och har sedan en välfötjänt vilodag.
 
Dag 11 är det så dags att lyfta till Manslu BC 4800 möh. Sedan väntar 3 dagar i BC där vi skall deltaga i en Pujacermoni där en lokal lama från Samagaon kommer att välsigna oss och vår utrustning. Vi kommer även träna klättring på is och förbereda oss på vad som komma skall.
 
Dag 15-35 är det så klättring som gäller. Vi behöver acklimatisera oss successivt. Första steget är att klättra upp till C1 och sedan gå ner BC igen. Nästa lyft sover vi i C1 och går till C2 och ner till BC igen. Nästa rotation sover vi i C1 fortsätter till C2 och sover även där och fortsätter sedan till C3 å sedan ner till BC igen för vila.
 
Efter ovanstående är gjort är vi förhoppningsvis redo för en toppstöt med början i C1, vidare till C2 och därefter till C3 6800 möh. Här kopplar vi förmodligen på syrgas och fortsätter till C4 7450 möh. Där vilar vi 6-10 timmar innan vi startar vår toppstöt mitt i natten.
 
Efter toppstöten försöker vi gå hela vägen ner till BC igen, låååååååång dag.
 
Dag 36 lämnar vi BC och knallar ner till Samagaon och helikopter till Arughat och vidare med bil till Kathmandu. På kväller firar vi med en fin middag.
 
Dag 38 blir fri dag i det tropiska Kathmandu.
 
Dag 39 hemresa
 
Dag 40 (5/10) åter i Sverige.
 
Ovan tänkta schema är en tänkt plan men som alltid när man är på bergen, man får anpassa sig till väder vind mm.
 
Pergite!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0