Toppstöt Island Peak!

Här är då Timmys toppförsök. 
 
Timmy lämnade sina vänner Pernilla och Martin som önskade lycka till när han lämnade Chukung på ca 4800 möh. Sedan började en tvåtimmarsvandring till Island Peak BC ca 5100 möh. Dit kom han cirka 13,30 tiden och började sina förberedelser inför toppförsöket som skulle starta natten därpå. Bara att försöka äta och dricka mycket.
 
På väg mot Island Peak BC
Island Peak PC
 
I pannlampornas sken startade sedan toppstöten. Ingen vind och ganska behaglig temperatur. Första delen bestod av brant stigning och en del scrambling. 
Å så en del stegar
å vackra vyer förstås:) Ama Dablam!
Sedan var det dags för alpin utrustning i form av stegjärn och isyxa vilket var första gången för Timmy. Det är inte lätt att gå ekonomiskt i stegjärn när man använder dom för första gången. Vädret var riktigt bra men varmt. 
 
Toppen i sikte men först måste väggen besegras.
Timmys kommentar vid en anblick av väggen: Intressant!
På väggen! Solen steker och ingen chans att lätta på klädseln. Varmt å svettigt! Här använder man Jumar och fasta rep så man är säkrad. 
Yes! Summit! Timmy med sin guide. 
Å hornet var med!
Lhotse, världens fjärde högsta berg, 8516 möh
 
Sedan började nedstigningen med repellering som Timmy upplevde lite läskig. Vägen ner var riktigt jobbig men styrkt av att ha nått toppen gick det bra. Efter många och långa timmar var han åter i BC och då blev det bara 45 minuters vila samt käk innan det var dags att ge sig iväg. Timmy kom sedan fram till Dingboche där Pernilla och Martin tog emot med kramar och ett stort grattis. Efter en fantastisk dag somnade så Timmy gott och sov som en stock. 
 
Från mitt tangentbord vill jag uttrycka så otroligt bra gjort Timmy! Jag vet vad tuffa toppturer kräver och det är inget man snyter ur näsan rätt upp och ner. Det krävs en fysisk styrka i kombination av ett pannben och beslutsamhet utöver det vanliga. 
 
Nu väntar några dagar i Katmandu för Pernilla, Martin samt Timmy. Ha en skön avslutning på er fantastiska upplevelse som ni kommer bära med er resten av era liv. När som helst kan man ju plocka fram fina minnen och smaka på dom igen. 
 
Otroligt bra gjort gänget!
 
Då tackar jag för mig i detta avseende och jag har sett att jag fått många nya besökare i bloggen  vilket jag tycker är kul. Titta in lite då och då, snart kommer ett nytt äventyr.
 
Pergite!

Kommentarer
Postat av: Jonas från piggen

Snyggt rapporterat Kenneth! 👍 Har följt bloggen och trackern. Bra combo!

2019-05-22 @ 19:53:16
Postat av: Kenneth

Tjenare Jonas, Välkommen till bloggen. Tack! Vilket äventyr dom haft!
Pergite!

2019-05-23 @ 07:11:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0