Vilodag! Del 7

Så var det vilodag. Sovmorgon och frukost så sent som 08,30. Havgregrynsgröt..... Det som skulle bli en så fin dag med skönt väder. Njeet. Dåligt väder hela dagen tyvärr. Vi tränade ett pass med fast rep och säkringsteknik. Det skulle tydligen sitta fast rep en kort bit under det branta partiet mot toppen. Det var mest att slappa och hänga inomhus då det regnade en del. Jag pratade med guiden Costa som varit saknad dagen innan men jag fick ingen kläm på vad som hänt, å han hade nog ingen lust att berätta. 
 
Hur var det med toaletter på berget? Jo i BC fanns det två st. Hål i backen men ändå fullt funktionellt. I HC var det likadant, fast lite lyxigare på sitt sätt. Den ena hade nämligen ingen dörr, alltså bergsutsikt:)
 
Denna dagen fyllde vi på våra depåer så mycket vi kunde. Dagen därpå skulle vi lyfta till Lenz Rocks och därefter var det dags för toppstöt. Om vädret var ok i alla fall. Vi skulle ta upp mat för två dagar för säkerhets skull och om vi skulle tvingas göra toppstöten så sent som fredag skulle vi få upp mat på något sätt. Alla var i god form och taggade för det var nu det började dra ihop sig till att nå vårt mål, toppen på Elbrus 5642 möh.
 
Blev kaminen tänd på kvällen, jo det blev den. Det kom upp ett gäng som flyttade in till oss och dom ville att denna skulle tändas så dom kunde torka sina grejor, förståligt. Vi sa nej men fick vika ner oss. Alla satt spänt och följde kaminen när den brann. På slutet kom det ett litet dieselskvätt och vi var alla uppe på benen på två sekunder. Men det blev inte mer än så tack och lov. 
 
Fortsättning följer i slutet av helgen.
 
Pergite!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0