Lyft till Mike's Place! (Lenz Rocks) Del 9

Micke på Adventure Lovers hade en tydlig idé om hur vi skulle bestiga Elbrus. Lägga ett läger vid Lenz Rocks, detta för att korta toppdagen och helt enkelt göra det hela säkrare. Vi hade ju varit och rekat och iordningsställt  tältplatser ett par dagar tidigare men vi fick reda på att de platserna hade någon annan tagit. Snopet men samtidigt hade vi ju inte lagfart på marken precis. 
 
Vi var redo för det sista lyftet. Packat och klart och vi fick även bära en del av gemensamhetsutrustningen och vikten låg på ca 20 kg. Sakta men säkert strävade vi uppåt och tack vare vår tidiga start var det lite fastare och därmed bättre fäste. Vi tog fyra pauser på vägen upp för att fylla på energi och vätska. Solen var framme och frestade på rejält och min klocka uppmätte ca 38 grader varmt. 
Cathrine
Väl framme vid Mikes Place fick vi upp tälten (hårt jobb!) och smälte även is. Köken gick för högtryck men det är en mycket tidsödande process. Vi lagade även mat och förberedde oss för natten då det var väckning klockan 03.00. Det var så otroligt viktigt och fylla på med energi och vätska. Strax efter mörkrets inbrott stängde vi ner köken och alla hade ca 2 liter var. 
Jayesh med västtoppen i bakgrunden. 
 
Vi låg fem pers i vårt tält och det var trångt. Alla pysslade med utrustningen inför morgondagen och när vi sa gonatt funderades det säkert en hel del. Vädret var ju en orosfaktor och det började blåsa kraftigt vid 23 tiden men mojnade några timmar senare. 
 
GPS-logg från turen: 
 
http://www.movescount.com/moves/move113432746
 
Fortsättning följer.
 
Pergite!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0