Lyft till HC! Del 4.

I BC hade vi tre sorters gröt, havregryn, risgryn samt mannagryn. De två sistnämnda var klart bäst. Havregrynsgröten var som lim:)  Nu skulle vi lämna BC för högre höjder. Vi skulle gå från sovhöjden 2500 möh till hela 3800 möh. Det är en rejäl höjning. Peter var bättre i sin axel men det gjorde säkert skitont efter det som hänt dagen innan men den satt på rätt ställe i alla fall:) Vi lämnade BC med det sista vi ville ha upp till HC. Lättare packning:) Gårdagens pina byttes till en ganska bra dag. Vädret var sådär men vad gjorde det:)
Turen upp tog ca 5 timmar och vi hämtade våra pinaler som vi lämnat dagen innan och checkade in på Sheraton.
 
Där inne fanns det plats för över 20 personer och det var indelat i "sovbås".
 
I mitten fanns det en kamin som dom tände med en blandning av diesel och fotogen. Efter en stund blev det väldigt varmt där inne. Perfekt att torka prylar som var blöta. Säkerhetsutrusningen var gedigen enligt Ryskt manér, dvs INGENTING. Mer om kaminen imorgon.....
Här uppe fanns ingen wifi. Däremot gick det att ringa, företrädesvis vid bra väder. Ibland fick man få gå upp på en bergsrygg intill för att få någon "plupp" i signalstyrka. Det blev svårt att sköta bloggen på ett bra sätt men min dotter Emma hjälpte till på förtjänstfullt sätt:) 
 
Andhämtningen var betydligt snabbare här uppe å det betyder att även hjärtat slår snabbare för att syresätta kroppen. Inte så lätt att sova med typ 80 i puls när man har hälften av det på havsnivå. Men till slut kvartade jag in när John Blund kom på besök:)
 
GPS-logg från turen: 
 
http://www.movescount.com/moves/move113432730 
 
Fortsättning följer.
 
Pergite!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0