Expedition Elbrus 2016! Del 1

Måndagen den 27/6 var det äntligen dags att ge sig iväg. Allt var packat och kontrollerat i minsta detalj. Vikten var ok. Dags att bestiga Elbrus med en expedition som arrangerades av Adventure Lovers. 
Lämnade Skara efter lunch och styrde kosan mot Hallsberg och väl framme där hos Martin så hade även Stefan anslutit. Vi packade in alla prylar i pickupen och körde till Arlanda. Väl där hamnade vi snart i en kö för att checka in vårt bagage. Vi som skulle åka med samma flight fann varandra ganska fort, det är ju inte alla som har duffelbags på 155 l:) Incheckningen gick bra sånär som en liten detalj. Micke, Martin samt jag lyckades inte få checka in vårt bagage till Mineralnye Vody utan fick order om att det skulle hämtas ut i Moskva. Hmmm. Bara att göra. Vid ca 23-tiden landade vi i Moskva och vi samlade ihop gänget för att finna vårt boende för natten. Nästa flyg skull gå vid ca 07,30 dagen därpå. Hitta boende visade sig vara lättare sagt än gjort. Micke hade bokat rum till oss och vi letade och letade. Det hela slutade med att 4 utav oss fick ett boende på ett ställe och övriga skulle gå till ett annat ställe men blev inte utsläppta från en säkerhetskontoll. Martin/jag var en av dom som fick boende och blev hänvisade till rum 12. Vi gick dit och gjorde gedigna/desperata försök att ta oss in i rummet. Gick inte! Till slut öppnades dörren av en tjej som uppenbarligen ville att vi skulle dra omgående. 
 
Vad var problemet? Jo dom i receptionen kunde ju ingen engelska över huvud taget. Vi skulle till rum 20 visade det sig. Väl där fick vi några timmars vila. Övriga gänget fick inget boende utan fick fördriva timmarna med mat och vila så gott det gick. 
 
Morgonen därpå checkade vi in våra väskor utan problem och flög söderut mot Mineralnye Vody. Väl där var alla väskor med och vi fick omgående träffa vår chefsguide Olga. Vi packade in oss i en minibuss och körde till Kislovodosk där vi fick en "smarrig" lunch:)
 
 
Därefter åkte vi hem till chefen för Elbrus Tours för att kvittera ut en del utrustning och en Martin och Stefan passade på att softa i en soffa:)
 
Efter en hel del byråkrati åkte vi mot Elbrus BC. Vägen var bitvis fullständigt kass, maxfart typ 5 km i timmen för hålor i vägen. Till slut var vi högre än Galdhöpiggen och stannade vid sidan av vägen. Vi skulle bli hämtade av ett annat fordon som skulle ta oss en slingrig väg till BC. När lastbilen kom klev det ur ett gäng skräckslagna personer som varit med om turen ner och nu var det vår tur. Säger bara en sak, fullständigt livsfarligt och när vi väl kom till BC var jag glad att jag levde:)
 
Första bergsvyn:)
 
Väl framme i BC blev vi tilldelade tält med 4 platser i varje. Riktigt trivsamt. Efter middagen fixade vi med utrustningen inför morgondagens acklimatiseringstur. Vi var på ca 2500 möh havet å det kändes, andningen var något snabbare än vanligt. 
 
Fortsättning följer!
 
Pergite!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mikael Johansson

Har du kontaktuppgifter till Stefan? Jag åkte tåget med honom mellan Göteborg och Hallsberg den dagen ni träffades i Hallsberg. Vi snackade en del... Han borde komma ihåg! mvh Mikael ps. Eller lämna honom min mejladress.

2016-07-30 @ 16:47:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0