Acklimatiseringstur till Lenz Rocks. Del 6.

Då var det dags för en ny runda:) Tidig frukost, jomenvisst, havregrynsgröt, och om möjligt ännu mer limaktig. En skvätt vatten i gjorde susen. Vi tog på oss vår utrusning och gjorde oss klara för en tur upp till Lenz Rocks på ca 4800 möh. Det blev en riktigt bra dag tycker jag. Tack vare att vi startade tidigt var underlaget fastare. Solen var framme stora delar av dagen och jag lyckades bränna mig i näsborrarna vilket var första gången. Micke hade hela 40 grader som varmast på sin klocka.
 
Lenz Rocks i sikte
Elbrus västra topp 5642 möh
Upp vid klippformationerna.
När vi kom fram var uppdraget att iordningställa tältplatser dvs hacka en massa is för att få en plan yta. Det jobbet tog sin tid och vi passade även på käka lite och fylla på vätskedepåerna. Å så på med ännu mer solkräm och zinkpasta. 
Jonas å Stefan
Grym bild! Träffade du kameran Stefan?
 
Visst kände jag av höjden, flåset var markant men inte så konstigt då vi nästan var på 5000 möh. Sedan var det dags att vända ner till HC igen där vi träffade på tre hårdingar som inte sa ett ord:)
 
Under expedtionen hade vi tre huvudsakligen 3 guider, chefsguide Olga som assisterades av Costa och Micke från vår arrangör Adventure Lovers. Det fungerade bra tycker jag. Ryssarna är ju inte "världsbäst" på engelska men det fungerade. Micke tog ett riktigt stort ansvar för att saker och ting skulle fungera på ett bra sätt. Guiden Costa var inte med denna dag för han hade startat en toppstöt med en annan grupp från HC ca 01.00. På eftermiddagen fick vi reda på att Costa var saknad! Hans grupp hade kommit ner men ingen Costa. RIktigt oroväckande och en räddningsinsats från södra sidan startades. Timmarna gick och vid 19-tiden på kvällen kunde vi se en ensam klättrare på väg ner till HC och mycket riktigt det var tack och lov Costa. Vi fick aldrig någon klarhet i vad som hänt men helt klart är att han hade lämnat sin grupp. Dom var inte glada på honom. Han var hur som helst helt slut men kry. 
 
På kvällen ville dom tända kaminen men det blev NJEEEEEEET från oss:)
 
Dagen därpå väntade en välförtjänt vilodag. Skulle bli skönt och vi pratade om att tvätta lite och sitta ute å götta oss i solen:) 
 
GPS-logg från turen:
 
http://www.movescount.com/moves/move113432742
 
Fortsättning följer.
 
Pergite!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0