Expedition Denali del 2

Tidig väckning, 05,30 och därefter frukost. Sedan var det bara att börja packa. Nu skulle all den gemensamma utrustningen fördelas å det blev en hel del för var och en i gruppen. Obligatoriskt att ha i ryggsäckarna var sådant vi absolut inte kunde vara utan, om nu vi skulle mista en pulka av något skäl, därför hade vi alltid sovsäck samt tält i ryggsäcken. Efter ett par timmar var vi redo för avfärd mot Camp 1. Gissningsvis hade vi mellan 25-30 kg i ryggsäcken och  ungefärligen lika mycket i pulkan. 
 
Vi lämnade BC i replag och det bar av nedför (Heartbreak Hill) direkt vilket gjorde att vi lät ett rep falla under pulkan i fronten och det fungerade utmärkt som broms. Å vips så hade vi tappat 120 höjdmeter:(. Vädret var fint och snart bar det svagt uppför vilket gjorde att vi bort bromsen. Martin lyckades inte något vidare och han tyckte det gick tungt och efter någon timme tittade han bakåt å repet hade fallit ner....... tungt....
 
Vi tog en kort rast varje timma så vi fick fylla på med energi samt vatten. Glaciärsprickor såg vi inte så mycket men vi visste att dom fanns där, överallt. Det var varmt vilket gjorde att man svettades ymnigt och det kändes som fötterna kokade. Vid en rast fick Magnus plåstra om de första skavsåren med compeed. 
Martin tar en go rast
Efter ca 5 timmar var vi så framme i C1, 2400 möh där vi fick upp tälten, fixade toalett samt satte upp kökstältet. Jag hade haft en ganska bra dag. 
 
Dagen därpå var det meningen att vi skulle upp ca 500 höjdmeter med en cache, dvs ta med en del av utrustningen och gräva ner den. Det blåste kraftigt på morgonen och vi avvaktade ett par timmar men vinden bara ökade så vi fick snällt vara kvar i lägret. 
 
Vi kunde bara hoppas på att vinden skulle avta så vi kunde fortsätta uppåt. 
 
 
Fortsättning följer:)
 
Pergite!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0