Expedition Vallcitos - Aconcagua Januari 2015.Del 2

Acklimatiseringsturen var över och nu gällde det. Kroppen hade så här långt fungerat toppen. Knäskadan var borta, kanske tack vare de två kortisonsprutorna jag fick innan avfärd. Som alltid på bergen så är det en dag i taget som gäller. Vi registerade våra klättertillstånd och fick de obligatoriska avfallspåsarna. Första trekken var upp till det första lägret, Confluencia på ca 3400 möh. Tyvärr är det molnigt så vi ser inte Aconcagua. Vi går sträckan på ca 2,40 och gör vår första läkarkontroll. Mina värden är riktigt bra, syresättning, blodtryck samt andning utan anmärkning. Toppen! I Confluencia tar GL beslutet att avbryta sin expedition på grund av problem med magen. Riktigt tråkigt men helt rätt beslut.
Gruppbild vid insteget till Aconcagua
Läkartältet
Confluencia
Efter en natt i Confluencia väntade en riktigt utmaning. Anmarschen till BC, hela 18 km och 1000 höjdmeter. Vi går igenom Horcones dalen där det känns som att vandra igenom en öken. Riktigt varmt när solen ligger på.
 
Efter några timmar får vi fri sikt mot Aconcagua. Fantastisk vy!
Efter ca 8 timmars slit är vi framme i BC Plaza de Mulas på 4350 möh.
I BC väntar nu en välbehövlig vilodag samt ytterligare en läkarundersökning. Mina värden är riktigt bra och jag mår bra. Det är riktigt skönt i BC när solen är framme, varmt och behagligt. Efter vilodagen är det dags för nästa lyft upp till Camp Canada på ca 5000 möh.
BC från ovan
Vi tar rast vid Conway rocks.
Efter ca 4 timmar är vi framme och vi får syn på en Kondor.
Camp Canada
Solnedgång
Efter en natt i Camp Canada packar vi ihop och börjar vandringen mot nästa läger Nido de Condores.
Martin startklar
Efter att ha traverserat en bit kan vi se tillbaka på Camp Canada lite till höger i bild.
Efter 3,5  timmar är vi framme i Nido de Condores 5550 möh och snabbt får vi upp tälten. Här finns det inget vatten utan vi får smälta det som finns tillgängligt. Mitt i bilden syns toppen på Aconcagua.
Efter att ha varit i lägret ett tag käkar vi gemensamt i våra guiders tält och dom berättar att morgondagens vilodag måste strykas på grund av att dåligt väder e på gång. Vi måste gå mot högsta lägret dagen därpå. Alternativet är att gå ner till BC och vänta ut det dåliga vädret. Vi tar ett gemensamt beslut om att fortsätta uppåt.
Nido de Condores
Solnedgång
 Nästa morgon packar vi ihop grejorna och gör oss redo för att lyfta till Camp Berlin på 5940 möh. Det är skönt väder men ändå kallt på grund av att vi är så högt uppe.
Efter ca tre timmar är vi framme i vårt sista läger inför toppstöten. Där finns några byggnader som kan användas i händelse av dåligt väder.
Nu börjar förberedelserna inför toppstöten. Äta och dricka så mycket det går för att fylla på. Genomgång och förberedelse av utrustningen som skall användas. Varje pryl skall ligga på rätt ställe och kläder, innerskor samt vatten förvaras i sovsäcken. Jag känner mig redo, kroppen känns bra och motivationen är det inget fel på:) Jag sover riktigt bra denna natt och klockan är ställd på 03,30.
 
Fortsättning följer:)
Pergite!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0