Mendoza - Acklimatiseringsturen

Vi var 9 expeditionsdeltagare samt 2 ledare som lämnade Sverige på Juldagen.
 
Efter ungefär ett dygns resande landade vi då i Santiago i Chile. Ut från flygplatsen och in i en rymlig buss och framför oss hade vi en vacker resa över Anderna med slutdestination Mendoza. Där skulle vi proviantera och köpa klättertillstånd. Det tog oss ca 1 timme att ta oss igenom gränsen mellan Chile och Argentina. Duktigt trötta anlände vi till vårt vandrarhem i Mendoza vid 19-tiden. In med alla packning och sedan ut på stan för att äta. Riktigt fina biffar i Argentina!. Min tältlagskamrat Martin hade inte fått sitt bagage och det var bara att hoppas på att detta skulle anlända dagen därpå. Mätta återvände vi till vandrarhemmet för att sova.  
 
Vi gick till turistministeriet för att skaffa klättertillstånd vilket visade sig vara en krånglig och tidskrävande process. Tack och lov hade våra expeditionsledare, Jonas och Håkan, välbehövlig erfarhet och det underlättade. På eftermiddagen denna dagen samlades vi på taket för att dela upp all mat, tält, bränsle samt kök.. Faktum är att den totala matmängden skulle räcka för en person ett helt år. Fortfarande inga nyheter om Martins packning. Jag var riktigt orolig å Martin själv var helt lugn.... 
 
Klättertillstånd
Dagen därpå flyttades avfärden fram till 12,00 för ett sista försök att få tag i Martins packning. Håkan åkte ut till flygplatsen i Mendoza och Martin själv begav sig ut på stan för att hyra klätterutrustning. När han står i kassan och skall betala får han så ett sms där det står, jag har väskan! Packningen anlände till hotellet en timma innan avfärd. Jag blev superglad!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0