Swedish Vikings, expedition Denali del 3

 
Vilodagen kom och gick, softade mycket i tältet och snackade med Baker Boys. Vi tog också beslut om att bära upp utrustning/mat till C4 dagen därpå. 
 
Den 29/5 gjorde vi oss redo för att klättra upp till C4. Vi packade våra ryggsäckar fulla och började klättringen uppför Motorcycle Hill. En hyggligt brant backe med en hel del glaciärsprickor. Här har det också varit laviner genom åren. 2012 omkom 4 klättrare där. Nu skulle vi även slippa dom j.vla snöskorna för det var dags för stegjärn.
 
Redo för avfärd
Motorcycle Hill
På toppen av Motorcycle Hill 
 
Efter man kommit upp för Motorcycle Hill går vi vidare mot Squirrel Point, namnet kommer av att en ekorre varit synlig här för många år sedan. Hur kom den hit? Den måste åkt med någon väska...., inget bra val...
Efter två kraftiga branter kommer vi så upp på Polo Field som är en rätt så flack yta med fin utsikt mot Windy Corner. 
Rast i början på Polo Field
 
Upp mot Windy Corner
 
Vi passerar Windy Corner och det blåser inte brutalt men är kallt. Vi tar en rast där.
 
Efter detta kommer vi fram till ett ställe som många lämnar sin cache vid. 
 
Vi fortsätter mot C4 och efter nästan sex timmars slit är vi äntligen framme och gräver ner vår utrustning ca 1,5 meter i snön. 
Paus i grävandet
 
Efter placerat vår cacheflagga ovan utrustning/mat softade vi en stund, fyllde på med vätska och sedan var det dags att vända ner till C3 igen. 
Vi kom ner till C3 igen och Stefan körde igång köket
 
Efter denna arbetsamma dag kostade vi på en vilodag dagen därpå och sedan var det dags att riva lägret för flytt till C4. Vi kände oss i bra form och acklimatiseringen gick som förväntat så vi var riktigt sugna på att lyfta uppåt. 
 
Fortsättning följer....
 
Pergite!
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0