K2 Summit!

Min vän Emma Isgren har nått toppen av the savage mountain. Jag fick en möjlighet att prata med henne idag från Islamabad. Det har varit en riktigt tuff expediton där dom endast gjorde en acklimatiseringsrotation upp till C2. Sedan hade dom lite sämre väder och så kom väderfönstret och dom gav sig upp igen. Kopplade på syrgasen på ca 7000 meter och nådde sedan topppen. Som en av ytterst få svenskar fixade Emma detta. Fantasiskt! Stort grattis!
 
Manaslu närmar sig med stormsteg!
 
Pergite!


Jostedalen-Nigardsbreen träning på is.

Torsdagen 7/7 tog jag tåget ner till Göteborg där Magnus H plockade upp mig. Efter ett stopp i Oslo där vi plockade upp Magnus B anlände vi så till Bretun i Jostedalen där vår instruktör väntade på oss. Han heter Mingma och har 20 toppbestigningar av Everest på sitt cv. Fredrik hade kommit strax innan oss. Vi hade en kort genomgång med Mingma och därefter var det gonatt.
 
På fredagen samlades vi på parkeringen nedanför Nigardsbreen som ligger på 350 meter över havet. Jag var där 2017 och glaciären har dragit sig tillbaka ca 400 meter dess.
 
 
 
 
 
Syftet med denna tur var att träna på saker som vi kommer att ställas inför på vår expedition till Manaslu. Repellering, gå på stege, använda jumar på fast rep samt stegjärnsteknik.
 
När vi var framme vid glaciärkanten tog vi på oss utrustningen och knöt in oss i replag och gick en rejäl tur uppåt på glaciären. Vi kom även fram till denna isgrotta.
 
Mingma kollar hur djup den är.
 
Magnus B
 
Träning repellering samt med jumar i fast rep.
 
 
Vid 17 tiden var vi klara för dagen och återvände dagen därpå och träningen fortsatte.
 
 
 
Vi fick precis den träningen vi behövde och ett stort tack till mina resekompisar samt till Mingma och Adventure Lovers som arrangerarade turen.
 
Glatt gäng som är nöjda med dagarna.
 
Nu är det ca sex veckor kvar innan vi åker till Nepal. Hålla sig frisk och peaka träningen står på programmet  framledes.
 
 
Pergite!


RSS 2.0