Expedition Denali del 3

Efter att ha haft en väderdag med kraftig vind var det äntligen dags att bära upp en cache. Vi packade framför allt mat och bränsle men även en del av den personliga utrustningen som vi inte skulle behöva. Martin har det tufft denna dag och kämpar på. Jag känner tydligt brist på acklimatisering och flåsar duktigt. När vi kommer upp till ca 2900 möh gräver vi ner vår cache och går sedan ner. När vi kommer ner tar Martin beslutet att avbryta expeditionen och Stefan, Matt samt vår assisterande guide Simon går med Martin ner till BC där han flyger ut lite senare på kvällen. Så tråkigt tyckte jag det var. 
Redo för avfärd, Ski Hill i bakgrunden.
 
 
Cache redo att grävas ner
Matt och Stefan
Mannen från Skaraslätten
 
Kändes lite tomt på kvällen när halva gänget var borta, men vi skulle återförenas på kvällen dagen därpå då dom förväntades anlända till C2 vilket var morgondagens mål. 
 
Vi var bara 4 som packade ihop lägret och började stigningen uppför Ski Hill en andra gång. Vi strävade uppåt och så fort solen var framme svettades man rejält och när man stannade för att käka fick man ta på sig förstärkningskläder då det blåste svinkallt. Vi passerar vår cache som skall ligga där till dagen därpå då vi skulle gå ner dagen därpå och hämta den. Efter ca 5 timmars slit är vi uppe i Camp 2 på cirka 3400 möh. Vi fixar till lägret efter sedvanlig sökning efter glaciärsprickor.  Vid 22,30 tiden kommer äntligen våra kamrater. Dom har slitit långt mycket värre än oss, kämpat hela vägen från BC upp till C2. RIktigt bra jobbat! Skönt att vi åter var samlade.
Frukost å sedan satte vi av nedåt mot vår cache som vi plockade upp och vände sedan mot C2 igen. Denna dag fungerar det fint för mig och det känns riktigt bra. 
 
 
Fortsättning följer:)
 
Pergite!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0